Kultni horor "Ajkula" Pitera Benčlija uskoro u prodaji

Da li ste sami u vodi? Šta vreba iz dubine?

  • 0
Knjiga "Ajkula", Vulkan izdavaštvo Foto: Vulkan izdavaštvo

Da li ste se ikada bojali ili pomišljali da nešto vreba iz dubine vode? Da li ste nekada pomislili da niste sami, da niste bezbedni dok vas okružuje nepregledno plavetnilo bleštavo od sunčevih zraka? Vulkan izdavaštvo vam predstavlja kultni horor Pitera Benčlija Ajkula, koji je začeo legendu koja odbija da umre. Strašna priča o najvećem predatoru u moru iz 1974. godine, prodata u više od dvadeset miliona primeraka širom sveta, uskoro će biti dostupna na sajtu vulkani.rs.

Ne možete da je vidite, ali ona je dole i posmatra kako vam se noge pomeraju u mutnoj vodi. Predator na vrhu lanca ishrane još od vremena dinosaura. Torpedo sazdan od mesa, kostiju i zuba. Nemate gde da pobegnete.

Martin Brodi, šef policije u gradiću Ejmiti na Long Ajlandu, saznaje da je jedna devojka nastradala na užasan način na noćnom kupanju. Sumnja da je u pitanju napad ajkule. Međutim, ubrzo počinje nova letnja sezona, a on nije siguran da li je najpametniji potez zatvoriti plažu za kupače. Napadi se nastavljaju, ali neustrašiva i odlučna grupa ljudi spremna je da krene u lov na moćnu mašinu koja ubija svojim oštrim čeljustima.

Film snimljen po ovoj knjizi 1975. godine u režiji Stivena Spilberga postao je prva filmska ekranizacija koja je zaradila 100 miliona dolara na bioskopskim blagajnama.

Piter Benčli bio je ekolog i iskusni ronilac, osmislio je i učestvovao u desetak projekata i dokumentarnih filmova posvećenih prirodi i okeanima. Uspeh filma mučio mu je savest sve do smrti. "Znajući ono što znam sad, nikad ne bih mogao da napišem tu knjigu danas", izjavio je u intervjuu iz 2005.

"Moćna priča koja vas osvoji na prvu loptu."The New York Times

Ne propustite priliku da poručite i pročitate izvanredan roman o predatoru iz dubina. Ajkula će uskoro biti dostupna na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA