≫ 

Izložena neobjavljena pisma Čarlsa Dikensa: Jedan detalj posebno zanimljiv

Pisma, takođe, sadrže i uvide u autorove čitalačke navike i načine pisanja

  • 0
Čarls Dikens Foto: Jeremiah Gurney/Wikipedia

Nikada objavljena pisma jednog od najznačajnijih romanopisaca XIX veka Čarlsa Dikensa, koja uključuju bitne detalje o njegovom životu u Hajamu, izložena su u Muzeju Čarlsa Dikensa u Londonu.

Pored neobjavljenih pisama, posetioci ovog muzeja imaće priliku da vide i pozivnice, detalje putovanja i priče iz vremena kada je pisac živeo u selu Hajam, između Struda i Grejvsenda, objavljeno je na zvaničnom sajtu ovog muzeja.

Zanimljiva postavka obuhvata pismu iz 10. februara 1866. u kome se Dikens "žali na gubitak svoje nedeljne poštanske službe u Hajamu i preti da cće se udaljiti iz svog kraja u Kentu".

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Charles Dickens Museum (@dickensmuseum)

Pisma, takođe, sadrže i uvide u autorove čitalačke navike i načine pisanja, što posebno može biti interesantno proučavaocima ovog književnog stvaraoca.

Kompletna kolekcija uključuje lične predmete, portrete, skice, plakate i knjige, te se njena vrednost procenjuje na 1,8 miliona funti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA