Sutra promocija knjige "Luče u tami Crne Gore" Milutina Mićovića

Nova knjiga "Luče u tami Crne Gore" autora Milutina Mićovića biće predstavljena javnosti u sredu, 28. septembra 2022. godine u 19.30 časova

  • 0
Milutin Micovic Foto: Privatna arhiva

Na promociji u Maloj sali Kolarčeve zadužbine govoriće akademik Miro Vuksanović, prof. dr Časlav Koprivica, dr Nemanja Dević i urednik SKZ i autor Dragan Lakićević.

Knjiga "Luče u tami Crne Gore" izdata je od strane SKZ Eparhije budimljansko-nikšićke i Srpskog nacionalnog saveta iz Podgorice, uz podršku Ministarstva kulture Srbije i predstavlja "osvetljavanje Crne Gore iznutra".

-Borbu svetlosti i tame na kulturnom i duhovnom planu Crne Gore, razotkrio je i promovisao Njegoš u svojim čuvenim delima, koja su ostala unutrašnja konstitucija Crne Gore. Treba reći da su tamne sile, od pre svake države i ideologije. To je bazična potencija i čoveka i naroda - navodi autor.

Kako kaže, knjigu ne treba čitati samo kao politički traktat u kontekstu savremene Crne Gore, jer bi tako izgubila suštinu, te da je ne treba čitati ni samo kao zbirku pesničko-filozofskih tekstova, pošto bi tako izgubila kontakt sa stvarnošću.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA