Svetski izdavački fenomen "Sveža voda za cveće" u prodaji

Osim legendi, ništa nije večno

  • 0
Vulkan izdavaštvo

Foto: Vulkan izdavaštvo

Valeri Peren podarila nam je roman prepun emocija čije stranice spajaju priču o nemogućoj ljubavi, tragediji i beskrajnoj moći iskupljenja, dirljivu, intimnu priču o ženi koja uprkos teškom životu nepokolebljivo veruje u sreću. Ovo je knjiga koja će vas rasplakati i nasmejati, oda čudima sasvim jednostavnih stvari, bajka puna poezije, priča o bolnoj ljubavi, zreloj ljubavi, tuzi, usamljenosti, bogu, smrti, odsustvu onih koje volimo, preporodu. Sveža voda za cveće je knjiga koja umiruje dušu.

Knjiga života je najvažnija knjiga koju ne možemo ni da otvorimo ni zatvorimo po svom izboru; želeli bismo da se vratimo na stranicu na kojoj volimo, a stranica na kojoj umiremo već je pod našim prstima.

Violeta Tusen je čuvarka groblja u jednom malom gradu u Burgonji. I ona je "promenila vodu za cveće" nekoliko puta pre nego što je našla izvesni predah u tom "vrtu duša" sa hiljadu boja i mirisa, gde dočekuje posetioce i pažljivo i saosećajno sluša njihove priče. Njena kafa i njen osmeh, ali i razgovor sa ovom ženom velikog srca, teše sve one koji svoje najmilije ispraćaju na poslednje putovanje.

Jednog dana pojavljuje se policajac iz Marselja sa neobičnom molbom: njegova majka je nedavno preminula, a želja joj je bila da bude sahranjena u tom dalekom mestašcetu, u grobnici nepoznatog meštanina. I od tog trenutka sve će se promeniti. Skrivene niti koje spajaju žive i mrtve biće otkrivene, a duše koje su izgledale proklete pokazaće da su sposobne da projektuju predivnu, blistavu svetlost.

"I eto nje, najlepše priče na svetu." – Corriere della sera

Roman je prodat u više od milion primeraka, osvojio je nagradu Maison de la Presse i preveden je na više od trideset jezika. Figaro Littéraire uvrstio je Valeri Peren među deset najprodavanijih autora u Francuskoj 2019. godine, a u Italiji je Sveža voda za cveće bila najprodavanija knjiga u 2020.

Svetski izdavački fenomen Sveža voda za cveće dostupan je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA