Psihološki triler "Gorka dunja" u prodaji

Mreža laži, skandala, tragedije i tajni

  • 0
Vulkan izdavaštvo

Foto: Vulkan izdavaštvo

Svi se pitamo koliko smo slični našim roditeljima, ponekad s ljubavlju, ponekad s užasom. "Tata, jesi li ti ubio mamu?"

U središtu romana "Gorka dunja" autorke Liz Veb je složena misterija, a nezaboravna protagonistkinja Hana je i sama prilično komplikovana. Pokušavajući da pobegne od senke nasleđa i postupaka svojih roditelja, odlučuje da najzad otkrije šta se zaista dogodilo. Tada linije između majke i kćerke iznenada postaju zamagljene, a Hana rizikuje da izgubi sve u opasnoj igri koju je zaigrala.

Hana ima oca koji pati od demencije, brata TV zvezdu sa kojim više nije u kontaktu, i majku čija je nerazjašnjena smrt otvorila skrivene pukotine na površini naizgled običnog porodičnog života. Sada je odrasla žena, u istim godinama kao i njena majka kada je ubijena, i likom neobično podseća na nju.

Sadašnji događaji rasplamsavaju Haninu radoznalost. Zašto se njen otac izvinjava kada ponovo proživljava to užasno vreme? Zašto je njen brat nestao iz njihovih života? Zašto se komšije, koje su im nekada bile druga porodica, ponašaju tako čudno? I najvažnije, šta se dogodilo njenoj majci pre toliko godina?

"Drvo dunje koje sam posmatrala kroz prozor izgledalo je divno i podstaklo me je da pišem o mladoj ženi koja je poput njegovih oporih plodova – lepa spolja, ali sumorna iznutra. Zatim sam joj dala strašnu porodičnu tajnu koju je skrivala godinama i – konačno – ključ za razrešenje te tajne sa novom upadljivom sličnošću sa ubijenom majkom." – Liz Veb, autorka romana.

Tajms je ovaj roman uvrstio među najbolje krimiće 2022.

"Gotska heroina našeg vremena nadmašuje ovaj mračni, intrigantni i povremeno duhoviti triler. Potpuno zadivljujuće." – Dejli mejl

"Uzbudljiv debitantski roman koji će vas ostaviti bez daha." – Sandej tajms

"Gorka dunja", nezaboravni roman o porodičnim tajnama, pun psihološke neizvesnosti, dostupan je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA