Maple things i Šta ako sve ovo nije stvarno

Knjigu možete naručiti u pretprodaji do 15. oktobra po ceni od 2.099 dinara, a možete i ostvariti specijalni popust od 20% ukoliko prilikom kupovine na sajtu ukucate kod telegraf

  • 0
Kontrast izdavaštvo Foto: Javorka Đurić

Za desetak dana iz štampe izlazi knjiga ilustracija Šta ako sve ovo nije stvarno, autorke Javorke Đurić, na Instagramu poznatije po profilu maple.things.

Na sajtu izdavačke kuće Kontrast izdavaštvo knjigu možete naručiti u pretprodaji do 15. oktobra po ceni od 2.099 dinara.

Takođe, možete je rezervisati i u knjižari Kontrast izdavaštva u Beogradu, na adresi Terazije 35.

Kontrast izdavaštvo Foto: Javorka Đurić

Evo šta Javorka kaže o svojim ilustracijama:

"U decembru 2019. godine vratila sam se crtanju posle dugogodišnje pauze i krenula sa svakodnevnim učenjem i vežbanjem digitalne ilustracije, a u martu 2020. godine ilustracije koje se nalaze u ovoj knjizi počela sam da objavljujem na Instagram profilu pod nazivom maple.things. Deljenje je bilo moj odgovor na pandemiju i karantin u kom su sva moja stalna osećanja brige i nesigurnosti bila višestruko pojačana. Bilo mi je potrebno bolje razumevanje sebe i svega onoga izvan, a izraz i izlaz sam pronašla u crtežima ljudi bez lica i kratkim ispisima misli na njima.

Direktan prevod naziva mog Instagram profila je Javorkine stvari i očekivala sam da će one ostati samo moje, ali je u kratkom roku stranica dobila značajan broj pratilaca koji su se poistovetili sa njenim sadržajem i temama socijalne anksioznosti, usamljenosti, straha. Svi smo se nalazili na istom mestu, na internetu, i svi smo bili zajedno u nečemu nepoznatom, povezani u brizi. Osećanje da nismo sami nam je pomoglo svima makar i na kratko. Barem meni jeste." (Javorka Đurić)

Kontrast izdavaštvo Foto: Javorka Đurić

A evo i šta kažu neki od pratilaca profila maple.things:

@zlatkovic_julija - Ne sećam se da sam nekog ovlastila da mi ovako svaku misao ubode

@charnadar - Prelepa jedna disocijacija

@1doomedvenus - Sve češće pomišljam kako je 80% nas sa nekom ozbiljnom dijagnozom

@i_cirkovic - ko si ti i kako me tako dobro poznajes

@rip_lokum - Mejpl, po ko zna koji put, ubada direktno u centar.

Knjigu možete kupiti sa specijalnim popustom od 20% ukoliko prilikom kupovine na sajtu ukucate kod telegraf.

Ukoliko želite da izbegnete troškove poštarine, prilikom kupovine izaberite opciju preuzimanje u kancelariji i od 15. oktobra možete posetiti knjižaru Kontrast izdavaštva (Terazije 35) i preuzeti svoj primerak.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA