≫ 

Kruševac geto krenuo kod nas, završio u Toplani, a večeras prvi put nastupaju u Beogradu: Goreće sve

"Bili smo malo tamo, da proverimo kako idu radovi, pitali kad će pustiti grejanje", kažu momci iz "rap grupe koja ima za cilj da nasmeje čoveka" pred nastup u Beogradu

  • 5

Kad kažem Nikola Milenković Čami i Nikola Trišić Triša... nešto tu nedostaje. Ali, ako dodam i "Kruševac geto", tek tad osećam da je potpuno. Ova dva neverovatno pozitivna momka večeras nastupaju u Barutani na Kalemegdanu od 22 časa. Biće to vatreno krštenje i za njih i za Beograd, s obzirom na to da će se sastav iz Kruševca prvi put popeti na prestoničku binu. Sprema nam se red skeča, red repa, a sve zajedno - jedna velika zabava.

Pre Beograda nastupili su u Nišu, Kragujevcu, Jagodini i Paraćinu, u sklopu svoje "Geto leto" turneje. Iako brane čast kruševačkog geta, kažu da im se i u drugim gradovima jednako obraduju. Ako ne i više.

Kod nas su svratili kao da su odavno deo redakcije, ali su pre toga, zahvaljujući slaboj navigaciji, malo zalutali do Toplane.

- Jeste, bili smo malo tamo, da proverimo kako idu radovi, pitali kad će pustiti grejanje. I sve je u redu. Pokucali portiru, rekli da bismo u Telegraf, a on nam odgovorio: "Sve je to u redu, momci, ali ovo je Toplana". Stvarno je bio ljubazan - prepričavaju mi svoju avanturu.

Kruševac geto Nikola i Nikola/ Foto: A. Nalbantjan

Intervju s njima je teško uraditi na ozbiljan način jer je teško njima da ostanu ozbiljni. Likove koje prikazuju u svojim skečevima žive i nekoliko dana posle snimanja. Nama su u goste svratili nakon što su objavili klip o "DNK emisiji". Pre toga je bio i skeč o provincijalcu u Beogradu, "Igri prestola"... Pa možete zamisliti koliko se tu uloga u dve osobe spojilo. Onaj ko uspe da se ne nasmeje nijednom sa njima - svaka čast. 

- Mislimo da je došlo vreme za nastup u Beogradu i nadamo se da neće biti mnogo vrućina i da nam neće komarci pokvariti ugođaj. Trudićemo se da na pravi način prenesemo naš način izražavanja kroz humor i da koncert bude uspešan - kaže jedan od dvojice Nikola. Triša.

Kruševac geto Nikola Trišić Triša/ Foto: A. Nalbantjan

On nam obećava i da na sceni neće biti nemoralnih žena, već će u prvom planu biti ono što imaju da kažu. A ako ste odgledali samo jedan njihov klip i poslušali jednu makar pesmu, jasno vam je da i te kako imaju šta da kažu. I to kroz onaj čist, pravi narodski humor. Nevulgaran i nepolitičan.

S njihovih nastupa se odlazi s puno utisaka i punog srca. Možda zato i što su sve pesme autobiografske.

- Ako, recimo, krenemo sa pesmom "Snežana", mi prvo ispričamo kako smo se mi upoznali, kako smo raskidali, kako se sve desilo između nas. Pitamo publiku da li oni imaju neku Snežanu. Zapravo, sve vreme komuniciramo sa ljudima kroz šalu. I to bude mnogo lepo. I nama i njima - objašnjava drugi od dvojice Nikola, Čami.

Kruševac geto Nikola Milenković Čami/ Foto: A. Nalbantjan

Ovaj dvojac, naravno, nije izdržao da nam ne odrepuje jednu od svojih numera, i to čuvenu "Beograđanku".

Pogledajte u videu na početku teksta ceo intervju sa njima. Upozoravamo vas da nekoliko puta nismo uspeli da su suzdržimo od smeha.

Ulaznice za nastup nalaze se u prodaji na prodajnim mrežama Ticketvision i Gigstix po ceni od 400 dinara.

Odmah posle koncerta, "Kruševac geto" se vraća u svoj rodni grad kako bi se spremili za predstavu u Kruševačkom pozorištu. Provereni tandem će za sve posetioce poslednji put u ovoj sezoni izvesti komad "Čekajući Godoa".

A u linku ispod pogledajte njihov poslednji skeč:

VIDEO: Urnebesne imitacije voditelja vremenske prognoze

(J. Stakić@j.stakic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jekana

    14. jun 2019 | 16:46

    Totalno nezanimljivi, ne znam ko je odusevljen njima!? Ono malo njih sto ne gleda Zadrugu i Parove verovatno! Dotakli smo dno kad su nam sve ove face postale interesantne!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA