Besplatan prateći program na Arsenal festu: Šta ćemo sve moći da čujemo i vidimo "za dž"?

Organizatori nude besplatne koncerte, promocije, izložbe, predavanja...

  • 1

Arsenal fest 09, koji će biti održan od 19. do 22. juna u Kragujevcu, imaće bogat besplatan prateći program u okviru kog će nastupiti Andreja Kurelec-Košavić, Darko Rundek i ekipa "Ftičeki", Mile Kekin, “Parampaščad” i kragujevački akademski orkestar "Akordeonista".

Planirane su i zanimljive promocije, predavanja i izložbe Petra Pece Popovića, Dejana Cukića, Branka Golubovića Goluba, Nenada Marjanovića Frica i Nemanje Ðorđevića.

Muzičar, publicista i prevodilac Dejan Cukić govoriće 20. juna u kafeu "Oblomov" o knjizi "Born to Run - Brus Springstin", a dan kasnije na istom mestu, na Svetski dan muzike, poznati publicista Petar Peca Popović održaće predavanje "Pronalasci i događaji koji su promenili svet muzike".

Nekadašnji član KUD Idijota Nenad Marjanović Fric predstaviće autobiografsku knjigu "Život s Idi(j)otima", a frontmen “Goblina” Branko Golubović Golub promovisaće autobiografsku knjigu "Izgužvane misli".

Povodom Svetskog dana muzike, 21. juna, na platou ispred Prve kragujevačke gimnazije, “Arsenal fest” će organizovati besplatni koncert na kome će nastupiti pank bend “Parampaščad”, solo akustik kantautor Mile Kekin i na kraju pevačica Andreja Kurelec-Košavić uz Darka Rundeka i njegov prateći bend “Ekipa”.

Svetski dan muzike na Main Stage-u Arsenala obeležiće i nastup kragujevačkog akademskog orkestra “Akordeonista”, koji od osnivanja 2018. godine pod okriljem Muzičkog centra Kragujevac, u cilju promovisanja muzike za harmoniku nastavlja višegodišnju tradiciju umetnika koje je iznedrila jedna od najprestižnijih škola harmonike u svetu.

Festivalski prostor Arsenala od 19. do 22. juna vizuelno će obogatiti postavka 20 rok fotografija velikog formata fotografa Nemanje Ðorđevića , koji se odlučio da radovima koje do sada nije izlagao predstavi lične i emocionalne impresije nastale na koncertima u Srbiji i regionu u poslednjih nekoliko godina.

Na Arsenalu nastupaju Testament, Little Steven, Red Fang, Kurt Vile, Darko Rundek, Vlatko Stefanovski, Nele Karajlić, Hladno pivo i brojni drugi i to je prvi festival u Srbiji na kome će se pivo i ostala pića konzumirati isključivo iz trajnih plastičnih čaša koje se ne bacaju.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    15. jun 2019 | 15:17

    Dodjite u dolinu gladi Kragujevac,imate da vidite savrsenstva Šumadijskog regiona

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA