Jun u znaku klasične muzike: Tri sjajna koncerta očekuju posetioce Gvarnerijusa

Ulaz na sva tri koncerta je slobodan

  • 0

Posetioce Gvarnerijusa očekuju tri sjajna koncerta za kraj juna i početak leta.

Prof. dr Smiljka Isaković, pijanistkinja, čembalistkinja, pedagog, kulturolog i publicistkinja, koju kritika naziva "Kraljicom čembala" i "Prvom damom čembala" održaće koncert u utorak, 25. juna, s početkom u 20 časova. Na istorijskoj kopiji francuskog instrumenta iz 18. veka, Blanše-Tasken, iz radionice Granciera (Milano,1985.), izvešće atraktivan program koji čine dela Berda, Krofta, Kuprena, Ramoa, Teodorakisa i Ksarhakosa.

Gvarnerijus Smiljka Isaković, Kraljica čembala Foto: Promo

U petak, 28. juna u 19 časova sa Filološko-umetničkog fakulteta u Kragujevcu dolazi jedan od najboljih studenata harmonike, višestruko nagrađivani mladi umetnik Miodrag Đorđević, koji će nastupiti uz klavirsku saradnju pijanistkinje Sanje Lukovac, a na programu ovog koncerta su dela Repnikova i Zolotareva.

Gvarnerijus Miodrag Đorđević i Sanja Lukovac Foto: Promo

U subotu, 29. juna od 20h, u okviru 8. sezone ciklusa „FMU i Gvarnerius nagrađuju“, nastupiće klavirski kvartet „Animato“, pobednik međunarodnog takmičenja „Donne in Musica“, koji će izvesti dela Štrausa i Martinua. Članice kvarteta, violinistkinja Teodora Boljanac, violistkinja Jelena Mitrović, čelistkinja Jovana Milenković i pijanistkinja Marija Obrenović su studenti doktorskih studija na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu, na predmetu Kamerna muzika.

Osmu sezonu ciklusa „FMU i Gvarnerius nagrađuju“, koji promoviše najbolje studente Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, podržavaju Ministarstvo kulture i informisanja i Grad Beograd.

Ulaz na sva tri koncerta je slobodan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA