≫ 

Počeo "Ravanelius", prvi Festival muzičke izuzetnosti u Ćupriji (VIDEO)

Klasična muzika obeležiće tri dana u Ćupriji

  • 0
Ravanelius Foto: Ustanova kulture "Ćuprija"

Nastupom Velikog orkestra Škole za muzičke talente u Ćupriji počeo je prvi Festival muzičke izuzetnosti "Ravanelius", koji će trajati tri dana.

Pozdravljajući ljubitelje klasične muzike i goste na sceni "Dušan Skovran", umetnički direktor festivala, vanredni profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu Dragan Ðorđević, rekao je da će na festivalu nastupiti neki od najboljih srpskih muzičara, koji su odavno osvojili mnoge svetske scene.

 
 
 
View this post on Instagram
Ćuprija. Ravanelius. #cuprija #hometown #ravanelius #concert #string #music #festivalA post shared by ksenijamasky (@milosevic_ksenija) on

- To su moje kolege, prijatelji i entuzijasti koji su u mladosti proveli sate i sate vežbanja u nadi da će jednoga dana njihov muzički izraz i njihova muzička priča obići svet. I obišla je - rekao je Ðorđević.

On je dodao da su ti muzičari došli u Ćupriju da učenicima Škole za muzičke talente daju nadu da s verom u muziku i sebe mogu da dotaknu zvezde i da ostvare sjajnu karijeru i život ispunjen muzikom.

- Nama ostalima daće jedinstven događaj koji će nas tokom tri večeri odvesti u tri muzičke bajke, kada ćemo se osetiti uzvišeno i ispunjeno jer to je ono što donosi vrhunska umetnost - istakao je Ðorđević.

Organizator festivala je Ustanova kulture i Škola za muzičke talente u Ćupriji, a cilj je promovisanje klasične muzike na savremen način.

Pokrovitelj je Skupština opštine Ćuprija, a festival je otvorio predsednik opštine Ninoslav Erić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA