≫ 

Oglasila se porodica frontmena Discipline kičme: Da, Koja je imao moždani udar

Oni su zamolili za privatnost

  • 3
Dušan Kojić Koja Printskrin: Youtube/TV Subotica

Bas gitarista, pevač, kompozitor i vođa rok benda "Disciplina kičme" Dušan Kojić Koja (58) imao je moždani udar i nalazi se u bolnici u indukovanoj komi. Povodom njegovog zdravstvenog stanja oglasila i porodica.

- Porodica, bliski prijatelji i saradnici se zahvaljuju svima na pokazanoj brizi i mole za privatnost - piše u saopštenju i dodaje se:

- Po dolasku u Veliku Britaniju Koja je osetio određene zdravstvene probleme. Engleski lekari su ustanovili da je u pitanju moždani udar, te mu je pravovremeno pružena specijalistička pomoć i čeka se da se oporavi.

- Uz vaše iskrene želje za oporavkom, još jednom apelujemo da je našem Koji i članovima njegove porodice u ovom trenutku najpotrebniji mir. O svemu ćemo vas pravovremeno obavestiti zvaničnim saopštenjem.

Podsećamo, Koja je otišao u Englesku da poseti svoju sestru, kada je doživeo moždani udar. Hitno je hospitalizovan u jednoj tamošnjoj bolnici, a lekari su ga uveli u indukovanu komu, kako bi mozgu dali dovoljno vremena za oporavak. Inače, ova medicinski izazvana koma je namenjena posebno teškim bolesnicima, koji bi bez te terapije izgubili život.

Koja je na srpskoj muzičkoj sceni aktivan pune četiri decenije. Priključio se 1980. Milanu Mladenoviću u grupi "Limunovo drvo", a kada su se uz bubnjara Ivicu Vdovića Vda ustalili kao trio, promenili su ime u "Šarlo Akrobata" i objavili jedini, ali kultni album "Bistriji ili tuplji čovek biva kad...". Po raspadu "Šarla", Koja krajem 1981. osniva "Disciplinu kičme".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA