≫ 

PriČA se da su ispred Parnog valjka

The Churlians (Johnny, Pavle, Griša i Marko), na festivalu PriČa u Čačku, kome je važno samo šta ostaje i u kome su muzičke zastave uvek iste boje, jer u njima ljubav prema roku caruje

  • 0
Johnny Rankovic Foto: WOOD RS

Finale vrelog koncertnog leta za petnaestogodišnjeg i ujedno najmlađeg autora u našoj rok muzici, Nikolu Johnny Rankovića i njegov bend The Churlians, dogodiće se na stadionu Remont u Čačku, 6. septembara 2019. godine od 20.19 časova, na relativno mladom, ali fantastičnom festivalu PriČA, koji je samo za nekoliko sezona uspeo da Čačak pretvori u prestonicu rokenrola i organizuje koncerte najvećih bendova regiona.

Johnny Rankovic Foto: WOOD RS

Na ovoj PriČI Džoni i The Churliansi će nastupiti ispred Parnog valjka, što dovoljno govori i o važnosti koncerta, ali i veličini ovog događaja. Takođe, Džonijevoj pesmi "Harle, Les Paul & Rock’n’Roll" na lapstil gitari gostovaće legenda gospodin Žika Jelić YU Grupa.

Johnny Rankovic Foto: Promo/Plakat Festival PriČa/Wood RS

Pre ovog nastupa od 18:30 časova u Domu Kulture Čačak promovisaće se knjiga sa specifičnom temom vezanom za muziku od autora novinara i rok kritčara Branimira A. Loknera, Predraga Jovanovića autora Druge strane računara, ilustrovanu fotografijama legendarnog rok fotografa Wood RS (Nenad Tubić), pod nazivom "Rokenrol u kandžama interneta 2" u kojoj je na 130 str. i sam Nikola Johnny Ranković.A tu je i izložba koncertnih rok fotografija.

Johnny Rankovic Foto: WOOD RS

- Ogromna nam je čast da nastupimo ispred benda koji je punio stadione i u staroj državi nekada i u sadašnjem vremenu, benda koji je ostao svoj i maksimalno profesionalan uprkos svemu, benda sa vrhunskom produkcijom, a publika svih generacija to ume da prepozna i ceni - kaže Džoni.

- To je i najbolja poruka za nas i za sve mlade rokere - da nikada ne odustajemo od zacrtanog puta. Sviraćemo sve svoje pesme u stadionskim aranžmanima, očekujemo odličnu organizaciju i veliki broj ljudi.  Do sada sam imao čast da sviram ispred velikih bendova, koji podržavaju maksimalni trud i profesionalni rad mog benda i to Van Gogh u Kraljevu, YU Grupa u Inđiji, Prljavo Kazalište na Taš-u , Crvena Jabuka u B.Sokolcu, 2 Cellos na Kalemegdanu... a evo prilike i da napravimo kvalitetanu atmosferu pre Parnog Valjka - dodaje mladi muzičar.

- Bend The Churlians je formiran pre 5 godina 2014 god. kada smo imali po desetak / jedanest godina života i od tada do sada smo odsvirali 48 festivala (Exit, Beer Fest, Gitarijada Zaječar, Rock Village, Suvača Fest, Inđija Fest....) a Festival PriČa će nam biti 49. - objašnjava Ranković.

Festival PRIČA, smo već posećivali ranije kao i "Srpski pab" Čačak, u kome se gaji kult grupe "Smak" i odakle je potekla ideja o njemu i zaista ćemo dati sve od sebe da i ova manifestacija protekne onako kako su sjajni organizatori zamislili - za primer i ponos. Želim da se ova PriČA čuje nadaleko, jer važno je samo šta ostaje! - zaključuje Džoni Ranković.

Johnny Rankovic Foto: WOOD RS

Pogledajte spot "Važno je samo šta ostaje" (muzika, tekst i aranžman Johnny Ranković, grupa The Churlians, producent Vojislav Aralica, video produkcija NN Media):

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA