Najpopularnija pevačica na planeti besna: Bez njenog znanja je obrijali i skinuli za naslovnicu

Bili Ajliš ima samo 17 godina i više puta je istakla da voli da nosi preširoku odeću, jer hoće da njeno telo za publiku ostane misterija

  • 0
Bili Ajliš Bili Ajliš / Printskrin: Youtube/Billie Eilish

Bili Ajliš (17), prva umetnica rođena u ovom veku koja je postala broj 1 na svetskim top listama, došla je u sukob sa nemačkim izdanjem časopisa "Najlon" koji je, kako tvrdi, bez njenog znanja na svoju naslovnu stranu stavio sliku na kojoj je ona polugola i bez ijedne dlake. 

Otkako se njen novi album pojavio u martu, naročito singl "Bad guy", Bili je postala najtraženije muzičko ime u ovom trenutku, te ne čudi što se pojavila na brojnim naslovnicama, od "Roling stona" i "Bilborda" do austrijskog "Voga".

No poslednje izdanje nemačkog "Najlona", na kome je predstavljena ćelava, polugola, više kao robot nego ljudsko biće, podigao je mnogo prašine. Pre svega što pevačica za njega nije ni znala. 

- Kakvo je ovo je*eno s*anje? Pod 1. nikada me "Najlon" nije kontaktirao povodom ovog izdanja. Nisam znala za njega, niti je iko u mom timu. Pod 2. ovo čak i nije moja prava slika. Nisam imala nikakvog kreativnog udela u ovome. Pod 3. napravićete me polugolom? Ovo nije strvarno? U mojoj 17. godini? I to staviti na naslovnicu? Čak i ako je slika trebalo da izgleda kao nekakva robot verzija mene... Nisam na to uopšte pristala. Pod 4. i uklonićete svu moju je*enu kosu? Uaaaa za vas - napisala je kantautorka na svom Instagram profilu.

Bili Ajliš Pevačica je prozvala nemački časopis zbog toga što ju je seksualizovao Printskrin: Instagram

Bili je ranije objasnila da voli da nosi preširoku odeću i da taj deo sebe, deo svoga tela, od javnost čuva kao "misteriju".

Magazin je odgovorio na njen komentar, istakavši da nisu želeli "ni da zbune, ni da uvrede".

- Nikada nije bila naša namera da napravimo sliku koja će uvrediti ili zbuniti Bili Ejliš. Jedino nam je bila namera da ispoštujemo njen uticaj i rad stvarajući ovog avatara, kao deo serije naslovnica koje slave digitalne prodidži umetnike. Avatar je 3D umetničko delo koje je posvećeno njenim dostignućima i pozitivnom uticaju koje ona ima na milione ljudi širom sveta - uključujući i nas.

Bili Ajliš Iz časopisa su istakli da im nije bila namera da je uvrede ii zbune Printskrin: Instagram

Nakon što su brojni pratioci zahtevali od mreže da skloni ovu naslovnicu, ona je uklonjena sa njihovog Instagram profila.

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA