Ana & The Changes izdali novi album "Differences"

Beogradska kantautorka Ana Ćurčin je izdala svoj drugi studijski album

  • 0
Ana Ćurčin, album

Photo by Naluca

Beogradska kantautorka Ana Ćurčin je izdala svoj drugi studijski album "Differences", ovoga puta potpisan kao Ana & The Changes, a spotom za naslovnu pesmu najavljuje i veliki promotivni koncert u Domu omladine Beograda, koji će biti održan u petak 4. oktobra.

Ovaj koncert je inače deo ovogodišnjeg izdanja muzičkog festivala Indirekt, a ulaznice se, po promotivnoj ceni od 800 dinara, mogu kupiti na blagajni Doma omladine, na svim prodajnim mestima Ticket Vision, kao i online na www.tickets.rs.

Na albumu se nalazi 10 kompozicija, koje su znalački odsvirane i aranžirane, stilski raznovrsne i uzbudljive, tako da album predstavlja značajan korak napred u Aninom muzičkom sazrevanju i težnji da publici ponudi drugačiju viziju moderne pop-rok muzike prožete džezom, soulom i bluzom. Album je kolektivno delo benda Ana & The Changes, koji pored Ane čine Goran Antović, Marko Cvetković i Marko Benini. Goran Antović je uradio miks, produkciju i mastering, a gosti na albumu su bili Ivana Vukmirović i Nataša Guberinić.

Ana Ćurčin, album

Foto: Danilo Mijatović

- Goran Antović je glavni i odgovorni krivac za svaki segment produkcije, snimanje, miksa i masteringa, a svira i sve klavijature na albumu. Bubnjar Marko Benini svojim dolaskom u bend pre tri godine uneo je novi gruv u pesme i uz Marka Cvetkovića, najmuzikalnijeg basistu, ritam sekcija dobija sasvim novi prostor u aranžmanima u odnosu na prethodni album.

Ivana Vukmirović svojim glasom donosi novu širinu i rad sa njom je bilo neverovatno i divno iskustvo. Zahvaljujući Goranovom strpljenju i izazovu koji sam sebi postavila, odsvirala sam sve gitare na albumu i ozvaničila novu etapu u svom muzičkom razvoju i zaronila u zvuk električne gitare.

Vokale sam uradila mnogo lakše i brže. Album "Differences" čine pesme unutar kojih smo dali sebi slobodu da nas žanrovski odvuku na onu stranu koja nam se činila da je prava za atmosferu i emociju određene pesme. Različite pozadine, ukusi i estetike, koje svako donosi, nekako su se organski ispleli i sačinili različitosti koje se prožimaju od pesme do pesme - kaže Ana Ćurčin o autorskom timu i radu na novom albumu.

Od danas album "Differences" može da se sluša na Youtube-u, kao i na svim digitalnim platformama (Deezer, Spotify, Google Play, Apple Music...), ali i da se besplatno ili za "plati koliko želiš" preuzme na Bandcamp-u. Izdanje albuma na CD-u u limitiranom tiražu premijerno će moći da se kupi na koncertu 4. oktobra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA