Kultni bend Tindersticks stiže 8. maja u Beograd: Održaće koncert u okviru evropske turneje

Grupa će promovisati predstojeći album "No Treasure But Hope"

  • 0
Tindersticks Foto: Promo

Kultni alternativni bend Tindersticks održaće koncert 8. maja 2020. godine u 20 časova u Kombank dvorani u Beogradu, u okviru evropske turneje kojom će promovisati predstojeći album "No Treasure But Hope".

Nakon deset studijskih albuma i osam sa muzikom za filmove priznate rediteljke Kler (Claire) Denis, britanski Tindersticks nastavljaju da pomeraju granice istražujući teksture i emocije u svojoj muzici: 15. novembra nas očekuje izlazak njihovog 11. studijskog albuma "No Treasure But Hope". Bend je danas beogradski koncert najavio sa nekoliko drugih datuma evropske turneje, a sa novog albuma objavio je najavni singl "The Amputees".

Tindersticks su nastali u Londonu 1992. godine, a trojici osnivača Stjuartu Ej Stejplsu, Dejvidu Bolteru i Nilu Frejzeru pridružili su se i osvežili bend u poznim dvehiljaditim Den Mekina i Erl Harvin Džunior.

Bend redovno nastupa u koncertnim dvoranama Evrope, često sarađuje sa gostujućim muzičarima i pevačima, i snima sa umetnicima kakvi su Lhasa de Sela, Mary Margaret O’Hara, Isabella Rossellini ili Robert Pattinson. Njihova muzika se koristi u raznim umetničkim instalacijama, modnim revijama, brojnim filmovima i tv produkcijama. Na svom muzičkom putovanju Tindersticks su se ustoličili kao majstori suzdržanosti i pesničke osećajnosti, i kao bend koji sada samouvereno stvara najbolje pesme svoje karijere.

- Oduvek sam voleo mračnije komedije i ogoljenije vrste filmova u kojima pronađeš nešto zabavno u stvarima koje zapravo nisu zabavne. Mislim da se o tome radi u Tindersticks muzici. Mnogi su nam ljudi rekli da smo mi neka vrsta benda jada, ali mislim da je nama zabavno da stvaramo taj jad - rekao je jednom Boulter.

Ulaznice za beogradski koncert Tindersticks-a biće u prodaji od 13. septembra na blagajni Kombank dvorane, odnosno preko prodajnih mesta i mreže Tickets.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA