≫ 

Upoznajte Moodymann-a, legendu Detroita koji zatvara Apgrade festival

Kada bi vama jedan festival dao priliku da uredite program celog jednog i to poslednjeg dana, koga biste pozvali da bude hedlajner

  • 0
Moodymann KDJ Foto: Tracy Washington

Tijana T, kojoj je Apgade ukazao tu čast, vodila se sledećim kriterijumima: 1) to mora da bude živa legenda i 2) neko ko još uvek nije gostovao u Beogradu.

Zato je i njen izbor detoritska i globalna muzička ikona - veliki Moodymann.

Domaću podršku pružiće i legenda beogradske scene, rezident broda 20/44, DJ Brka, kao i Phillie P koji važi za jednog od didžejeva sa najšarenijom selekcijom.

Nakon što Helena Hauff, Laurent Garnier, David August, Mathew Jonson, FJAAK i drugi publiku nahrane dobrom energijom na glavnim binama u prva tri dana, četvrti dan Apgrade festivala odigraće se 15. septembra na posebnoj lokaciji u Luci Beograd. Ukoliko već niste, karte za žurku zatvaranja možete da kupite na svim prodajnim mestima Gigstix-a i Tickets.rs kao i onlajn.

Moodymann KDJ Foto: Mathias Schmitt

Zašto ovoliko cenimo Moodymann-a? Zbog doprinosa plesnoj muzici i njegovog šoua u kom miri analogno i digitalno, sempluje soul i džez, svira uživo i sve to često proprati nezaboravnim autfitom ili konceptom, kao kada je u Red Bull studio doveo četiri devojke u Moodymann majicama da upotpune atmosferu. Zbog toga što predstavlja Detroit i skreće pažnju na to kako je ranije uloga didžeja podrazumevala osobu koja brine o svom gradu, koju grad interesuje i koja grad promoviše.

Moodymann Red Bull Music Academy

Moodymann nije legenda samo zbog svojih pionirskih produkcija kojima je brisao granicu između fanka i hausa, redefinisao tehno, presipajući iz žanra u žanr prirodno i bez muke. U svakom od retkih intervjua (prvi je dao tek 2007. godine Gilles-u Peterson-u), ili vesti poput one u kojoj smo čuli da se suprotstavio policijskoj brutalnosti kada je doživeo rasistički ispad u sopstvenom dvorištu, Moodymann zastupa jasne stavove kojima daje primer.

Kenny Dixon Jr, kako je Moodymann-u pravo ime, nosi status muzičara koji je prepravio plesnu muziku, isprljao haus kinki vokalima. Kao gospodar hajpa, Moodymann je javnosti servirao raznolik meni poluistina, misterija i tračeva koji su njegov rad samo obavili najfinijim medijskim dezenom. Osnivač je lejbla KDJ u okviru kog pored mnogobrojnih Moodymann izdanja vidimo i Theo-a Parrish-a, Andrés-a, Rick-a Wilhite-a i druge.

Moodymann - I'll provide

Njegovi heroji su Marvin Gaye, Prince, Curtis Mayfield, Nile Rogers i Quincy Jones. Kao klinac je radio u više prodavnica ploča, između ostalog i jednoj koju je vodio legendarni Blake Baxter. Karijeru je započeo pre više od 25 godina, 1992. godine.

Moodymann KDJ Foto: Mathias Schmitt

Nejgovi najzapaženiji hitovi su „Sunday Morning“, „Shades of Jae“ i Apgrade favorit „Freeki Mutha F cker“. Ove godine objavio je album „Sinner“ u kom  dokazuje da je izvor iz kog crpi svoj božanstveni haus neiscrpan.

Tijanu T na Apgrade festival stiže nakon četvrtog nastupa ispred kamera Boiler Room-a i još jedne uzbudljive godine provedene na turneji. U međuvremenu je u saradnji sa klubom Drugstore pokrenula parti serijal „Voyage To Belgrade“ u kom zauzima ulogu domaćice koja gostima približava zašto je noćni život Beograda tako poseban.

Tijana T - Boiler Room Shanghai

Peto, do sada najveće izdanje festivala elektronske muzike Apgrade se održava od 12-15. septembra u Luci Beograd.

Uz glavni stejdž, gde će se smenjivati neka od najtraženijih imena elektronske muzičke scene današnjice, program se širi na još jednu binu čiji program uređuje tim beogradskog kluba Dragstor.

Sve informacije o programu i ulaznicama dostupne su na sajtu Apgrade.org kao i na Facebook stranici eventa.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA