≫ 

Mladi škotski muzičar Luis Kapaldi obara sve rekorde, njegov hit strimovan je milijardu puta

Kapaldi se našao na ili blizu vrha najpoznatijih muzičkih lista u svetu

  • 0
Levis Kapaldi Foto: Wikipedia/Tuomas Vitikainen

Luis Kapaldi, mladi muzičar (23) poreklom iz Škotske, za kratko vreme probio se na vrh muzičkih lista svojim singlom "Someone you Loved" iz prošle godine.

Nakon nominacije ua BRIT Critics Choise usledio je vrtoglavi uspeh - prodaja singla oborila je sve rekorde u Ujedinjenom Kraljevstvu. Pesma je u celom svetu strimovana više od milijardu puta, a mladi muzičar postao je popularan i u Aziji i Americi.

Čak 7 nedelja bio je na vrhu UK Singles Chart, što ga čini jednim od singlova koji su se najduže zadržali na vrhu ove liste.

Njegov uspeh pokazuje trostruki platinasti disk u Australiji i UK, a dupli u Kanadi, SAD i na Novom Zelandu.

Njegov album Divinely Uninspired to a Hellish Extent iz 2019. godine pobio je i sve rekorde u prodaji na irskom i britanskom tržištu.

Luis Kapaldi je mlad, ali ipak dugo pliva u muzičkim vodama - sa 9 godina nastupao je u pabovima, a sa 17 započeo je i diskografsku karijeru.

Od malih nogu svirao je pijano i gitaru.

Tada je isplivao njegov talenat, i to pošto ga je otkrio menadžer Rajan Volter. Kapaldi je u svojoj spavaćoj sobi putem ajfona snimao sebe dok peva, a potom to okačio i na klaud aplikaciju, što mu je i otvorilo put karijere.

Ubrzo je potpisao ugovor sa Virgin EMI Recordsom i objavio svoj prvi singl Bruises.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA