≫ 

Bluz karavan po prvi put u Srbiji: Katarina Pejak dovodi vrhunske muzičarke u Dom omladine

Osim Katarine Pejak, nastupiće i Inom Forsman iz Finske i Ally Venable iz Teksasa

  • 0

Čuveni svetski Bluz karavan po prvi put stiže u Srbiju zahvaljujući našoj mladoj pijanistkinji i kantautorki Katarini Pejak, koja je već započela svetsku karijeru.

Ona će sa Inom Forsman iz Finske i Ally Venable iz Teksasa održati koncert 21. septembra od 20.30 u velikoj dvorani Doma omladine Beograd.

Od početka godine su održale više od 40 koncerata, a beogradski koncert je deo jesenje evropske turneje u okviru koje nastupaju i u Engleskoj, Škotskoj, Francuskoj, Danskoj, Holandiji i Švedskoj.

Jedan od najvažnijih evropskih i svetskih bluz izdavača Ruf Records je 2005. godine pokrenuo Blues Caravan kao putujuću bluz reviju koja svake godine predstavlja tri istaknuta izvođača iz aktuelnog kataloga. Tokom proteklih godina, Blues Caravan je predstavio Evropi i svetu mnoge značajne bluz izvođače i postavio "zlatni standard modernog bluza".

- Bluz je, kao i još neki starinski žanrovi, opet u modi. Valjda je to dobra strana te nostalgije koja je sada u modi. Čini mi se da je bluz ipak svoju renesansu doživeo krajem 20. Veka i da mnogi moderni izvođači danas, poput Džoa Bonamase, Džona Mejera i drugih, jašu taj talas. Bluza ima i u alternativi i u mejnstrimu, i to je njegova velika prednost. To je muzički izraz koji je suština mnogih drugih stilova i kao takav uvek je prisutan, ponekad iz senke, ponekad pod reflektorima - izjavila je Katarina Pejak najavljujući koncert na kome će vladati sirova ženska energija.

Ritam sekciju će činiti basista Roger Innis iz Velike Britanije i Teksašanin Elijah Owings za bubnjevima.

Beogradski koncert mladih bluz zvezda je podržala Ambasada SAD u Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA