≫ 

Rok simfonija ansambla "Stanislav Binički": Obeležen jubilej najstarijeg srpskog vojnog orkestra

Koncert u Kolarčevoj zadužbini bio je kruna obeležavanja rođendana ovog ansambla

  • 0

Umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički", u sklopu obeležavanja svog jubileja, održao je koncert - rok simfoniju u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Na programu koncerta bili su vanvremenski pop i rok hitovi u simfonijskoj obradi, u izvođenju Ansambla "Binički" i Mešovitog hora Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, dok su kao solisti nastupile zvezde naše muzičke scene - Jadranka Jovanović, Tijana Dapčević, Bojana Stamenov, Tanja Jovićević, Momčilo Bajagić, Bora Ðorđević, Kiki Lesandrić, Dejan Najdanović Najda, Dušan Svilar i Nikola Mijić.

Ansamblom je dirigovao maestro Vojkan Borisavljević.

Publika u prepunoj dvorani Kolarčeve zadužbine uživala je u kompozicijama kao što su "Sanjao sam noćas da te nema", "Daire", "Zažmuri", "Crna dama", "Kao ptica na mom dlanu" i ostalim.

Na kraju koncerta svi izvođači zajedno sa publikom izveli su kompoziciju "Daj nam sunca".

Pre početka koncerta, prisutnima se obratio načelnik Umetničkog ansambla "Stanislav Binički" kapetan fregate Svetozar Vasileski koji je povodom jubileja uručio specijalne zahvalnice dugogodišnjim saradnicima i bivšim članovima Ansambla.

U sklopu obeležavanja ovog jubileja nedavno je u Maloj galeriji Doma Vojske Srbije otvorena izložba pod nazivom "120 godina sa vama", a na kojoj je prikazan deo Legata porodice Binički koji se čuva u Narodnom muzeju Kruševac, kao i deo postavke posvećen radu i stvaralaštvu Umetničkog ansambla.

Takođe, povodom proslavljanja ovog, za srspku kulturu bitnog jubileja, Umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" održao je niz koncerata u toku ove godine, a neki će tek biti održani u okviru obeležavanja 120 godina od osnivanja.

Koncert u Kolarčevoj zadužbini bio je kruna obeležavanja rođendana najstarijeg srpskog vojnog orkestra.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA