≫ 

Afro Cuban All Stars veče u Beogradu

Svetski priznati "Afro Cuban All Stars" održaće koncert 2. novembra u Sava Centru

  • 0
Afro Cuban All Stars Afro-Cuban All Stars / Foto: Luiz C. Ribeiro Photography

Svetski priznati "Afro Cuban All Stars" održaće koncert 2. novembra (20:30) u Beogradu, a njihov vođa Huan de Markos Gonzales uputio je poziv publici da dođe i super se provede uz kubansku muziku te večeri u Sava centru.

Koncert organizuje promoterska kuća "Long Play", uz podršku Ambasade Kube.

- Zdravo prijatelji. Pozivam vas na koncert u Sava centru 2. novembra. Pripremite se za sjajno, sjajno Afro Cuban veče! Čekamo vas! - poručio je u kratkom video klipu de Marcos.

https://www.youtube.com/watch?v=QQqkwq-VXGg

Izuzetno bogato muzičko nasleđe Kube "Afro Cuban All Stars" uspešno predstavljaju svakim svojim novim koncertom ili izdanjem, još od prvog albuma "A Toda Cuba Le Gusta", koji je snimljen, kao deo iste studijske sesije, i objavljen 1997. godine zajedno sa čuvenim albumima "Buena Vista Social Club" i "Introducing ...Ruben Gonzalez".

Afro Cuban All Stars Foto: Promo

Upravo je de Markos bio arhitekta projekta "Buena Vista Social Club". Nakon uspeha "A Toda Cuba le Gusta", de Markos je odlučio da nastavi projekat Afro-Cuban All Stars, kao vođa orkestra, i na zapaženim sledećim albumima "Distinto, Diferente" (1999) i "Step Forward" (2005), kao i na živim "Absolutely Live" (2009) i "Absolutely Live II" (2017).

Kao što je želeo u početku da svetu pokaže talente starih majstora, de Markos je danas zainteresovan da promoviše briljantne mlade muzičare Kube. Stoga "Afro-Cuban All Stars" čini višegeneracijska postava, koja podjednako uspešno koristi uticaje iz klasičnih žanrova kakvi su son i danzon, kao i savremene plesne ritmove kakav je timba.

- Sa Afro Cuban All Stars nastojimo da predstavimo bogatstvo kubanske muzike. Naši koncerti su putovanje kroz kubansku muziku, njenu istoriju i sve njene žanrove. Za mene, svi žanrovi su validni, ne pravim razliku među njima. Sve je to jedna, kubanska muzika - objašnjava Huan de Markos.

Ulaznice za koncert Afro Cuban All Stars 2. novembra u Beogradu koštaju 1.800, 2.000, 2.300 i 2.700 dinara na blagajni Sava centra, kao i preko prodajnih mesta i mreže www.tickets.rs.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA