≫ 

Majstori džeza oduševili publiku BEMUS-a

Ovaj nastup je pružio publici BEMUS-a priliku da oseti impresivnu improvizaciju, originalnost interpretacije i potvrdu uspešne saradnje istaknutih umetnika i eminentnog ansambla

  • 0
Duško Gojković i Stjepko Gut

Duško Gojković i Stjepko Gut / Foto: Promo/BEMUS

Na drugoj večeri 51. BEMUS-a, u ispunjenoj Kombank dvorani, nastupili su čuveni majstori džez trube Duško Gojković i Stjepko Gut sa Big Bendom RTS.

U prvom delu programa Duško Gojković je izvodio kompozicije mejnstrim bibap-a, dok je Stjepko Gut u drugom izvodio obrade starih srpskih motiva, teme koje su preživele vekove, a za koje umetnik smatra da nose neverovatnu energiju. Spoj Duška Gojkovića, Stjepka Guta i Big Benda RTS-a na koncertnoj sceni pružio je publici BEMUS-a priliku da oseti impresivnu improvizaciju, originalnost interpretacije i potvrdu uspešne saradnje istaknutih umetnika i eminentnog ansambla, koja traje dugi niz godina.

Sjepko Gut, aranžer, profesor, dirigent, jedini je solista na trubi koji je svirao u orkestru Kaunt Bejzija i u orkestru Djuka Elingtona, dva najznačajnija Big Benda dvadesetog veka, sa umetnicima koji su stvarali džez.

Duško Gojković i Stjepko Gut

Duško Gojković i Stjepko Gut / Foto: Promo/BEMUS

Duško Gojković, džez trubač, aranžer i kompozitor, u toku bogate karijere stekao je istinsku prepoznatljivost na svetskoj džez sceni, a karijeru je izgradio najčuvenijim džez umetnicima svih epoha i nacija, izgrađujući sebe i svoj zvuk do svetske prepoznatljivosti na preko 30 albuma.

Big Band orkestar RTS su decenijama predvodili eminentni dirigenti, kompozitori i aranžeri. U toku rada i stvaranja orkestar je dobio izuzetne nagrade i priznanja. U toku godina sa orkestrom su nastupala najveća svetska imena džez muzike.

Danas, 8. oktobra, na 51. Bemusu u Kolarčevoj zadužbini, 40 godina umetničkog rada obeležava naš doajen flaute Ljubiša Jovanović uz učešće brojnih inostranih solista.

Video: Održan još jedan Jazz crawl festival, koncept oduševio sve

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA