≫ 

Neponovljivi Queens six na 51. BEMUS-u

Njihov repertoar proteže se daleko van horskih puteva

  • 0
Queen's six vokalni sastav

Foto: Promo

Na 51. BEMUS-u će u sredu, 9. oktobra, u Kolarčevoj zadužbini, nastupiti vokalni sastav Queens six. Queen’s six (Kraljičina šestorka) je vokalni sekstet osnovan 2008. godine, na 450. godišnjicu krunisanja kraljice Elizabete Prve, čije ime koriste u svom nazivu.

Svi članovi Queen’s six su zvanični pevači Kapele Svetog Đorđa pri kraljičinom dvoru u Vindzoru i svi žive unutar zidina zamka. Hor Kapele, koji se sastoji od glasova dečaka i dvanaest profesionalnih muških pevača, nastupa na oko osam službi nedeljno, kao i na privatnim i državnim događajima, često pred kraljevskom porodicom.

Dan, Tom, Nik, Dom, Endrju i Sajmon udružili su snage kako bi svoj jedinstveni stil izvođenja predstavili široj publici.

Njihov repertoar proteže se daleko van horskih pulteva: od ranih napeva, razvijene renesansne polifonije, raskošnih madrigala i emotivnih narodnih pesama, do besprekornih aranžmana džez i pop numera.

Queen's six vokalni sastav

Foto: Promo

- Imao sam posebno zadovoljstvo da slušam Queen’s six za koje mislim da su ostvarili najbolje izvođenje Mise za četiri glasa kompozitora Vilijama Birda koje sam do sada čuo. Pored toga što su izvanredno ujednačeni, imaju privlačni scenski nastup, kao i nepogrešiv osećaj za ansambl, ono što ova grupa zaista donosi ovoj vrsti muzike, je lični pečat i skrivenu religioznu poruku koju je Bird svakako nameravao da iskaže u svojim delima. Bilo je to iskustvo koje ću dugo pamtiti - kaže za ovaj vokalni sastav Mahan Esfahani, čembalista, orguljaš BBC radija, ekskluzivni umetnik "Deutche Grammophona".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA