• 0

Flautista Ljubiša Jovanović priredio veče za pamćenje

Upravo je na Bemusu on prvi put i nastupio na koncertnom podijumu, čak istog datuma kao i ove godine - 8. oktobra pre 40 godina!

  • 0

Naš doajen flaute, Ljubiša Jovanović, održao je koncert kojim je na 51. BEMUS-u obeležio 40 godina umetničkog rada. 

- BEMUS ostaje simbol umetnosti. Mnogi od nas se muzikom bave zbog BEMUS-a - izjavio je nedavno na konferenciji za novinare ovaj vrsni instrumentalista i pedagog.

Upravo je na Bemusu on prvi put i nastupio na koncertnom podijumu, čak istog datuma kao i ove godine - 8. oktobra pre 40 godina.

Na nesvakidašnjem muzičkom događaju u Kolarčevoj zadužbini su pored Jovanovića učestvovali izuzetni flautisti Gulioang Han i Jubin Kim, ali i veliki violinista Igor Grupman koji se iskazao u dvojnoj ulozi dirigenta i instrumentaliste.

Ljubiša Jovanović

Foto: Promo

Kao posebno iznenađenje za publiku u finalu koncertne večeri, na sceni su se pridružili mladi umetnici članovi ansambla "Lola Klasik", ali i mnogi domaći renomirani umetnici - Ljubišine dugogodišnje kolege i prijatelji.

Ne propustite večerašnji koncert, 9. oktobra, kad na 51. Bemusu nastupa vokalna Kraljevska šetorka Vindzorske kapele, nenadmašni Queens six!

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima