• 0

Queen's six na 51. BEMUS-u: Sekstet koji je pevao na venčanju Harija i Megan oduševio Beograd

Na koncertu su predstavili šarolik repertoar - od ranih crkvenih napeva, madrigala, preko tradicionalnih emotivnih pesama, do besprekornih obrada džez i pop numera

  • 0

Vokalni sekstet kraljičine kapele Queen's six nastupio je sinoć na Kolarcu na 51. BEMUS-u.

Ove festivalske večeri su momci Den, Tom, Nik, Dom, Endrju i Sajmon pokazali zašto se njihovi nastupi ocenjuju kao harizmatični, izvanredno glasovno ujednačeni, kao i sa nepogrešivim horskim osećajem, a da udruženi donose originalan stil izvođenja širokoj publici.

Na koncertu su predstavili šarolik repertoar - od ranih crkvenih napeva, madrigala, preko tradicionalnih emotivnih pesama, do besprekornih obrada džez i pop numera.

Queen's six, BEMUS

Na koncertu su predstavili šarolik repertoar Foto: Promo

Kako su osnovani na 450 godišnjicu krunisanja kraljice Elizabete Prve, u svom nazivu koriste njeno ime. Svi su zvanični pevači Kapele Sv. Đorđa pri kraljičinom dvoru u Vindzoru gde i žive, pevaju na službama, često i pred kraljevskom porodicom.

U vezi sa tim, jedan od pevača je večeras u interakciji sa publikom podelio kako su Queen’s six nastupali na prošlogodišnjem kraljevskom venčanju Princa Harija i Megan Markl.

Queen's six, BEMUS

Svi su zvanični pevači Kapele Sv. Đorđa pri kraljičinom dvoru u Vindzoru Foto: Promo

Sutra, 10. oktobra u Sava centru na 51. Bemusu nastupa svetska superzvezda, violinistkinja Vanesa Mej.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima