≫ 

Avići dobio voštanu figuru u muzeju Madam Tiso

Postavka uključuje klipove i zvuke sa nekih od njegovih najpoznatijih nastupa

  • 0
Avicii Foto: Guliver/Astrid Stawiarz/Getty Images for Madame Tussauds New York

Kao uspomena na švedskog di-džej Avićija (Avicii), koji je prošle godine izvršio samoubistvo, u muzeju Madam Tiso u Njujorku postavljane je njegova voštana figura. 

Tim Bergling, kako je glasilo njegovo pravo ime, prikazan je iza miksete, sa slušalicama oko vrata, podignutom rukom, širokim osmehom i kačketom obrnutim naopačke. Baš onakav kakvim su ga fanovi pamtili.

- Postavka uključuje klipove i zvuke sa nekih od njegovih najpoznatijih nastupa, bilo da pušta muziku ispred nekoliko hiljada ljudi na Tumoroulendu, ili da oduševljava publiku u nekim manjim mestima. Želimo da naši posetioci to ponovo prožive, da to iskustvo, koje im nikada više neće biti dostupno, vrate u život sa svetlošću i zvucima - rekao je Tom Midlton, generalni direktor muzeja.

Iz Muzeja su saopštili da su blisko sarađivali sa roditeljima preminule zvezde, kako bi ga što vernije predstavili.

- Drago nam je što je Timu odata čast na ovaj način i nadamo se da će figura doneti radost svima koji su voleli njega i njegovu muziku - rekli su Avićijevi roditelji u izjavi.

Kraj detaljne replike, baš kao i pored svih ostalih statua, posetioci muzeja će ubuduće moći da se slikaju.

Avići je izvršio samoubistvo u aprilu 2018. godine. Imao je 28 godina. Bogatstvo vredno 25 miliona dolara ostavio je svojim roditeljima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA