≫ 

Sinkovski i "Voce strumentale" osvojili publiku BEMUS-a

Publika je na ovo izvođenje odgovorila jakim aplauzom i ovacijama

  • 0
Dmitrij Sinkovski i ansambl “Voce strumentale” Dmitrij Sinkovski i ansambl “Voce strumentale” / Foto: Promo/BEMUS

Dmitrij Sinkovski i ansambl “Voce strumentale” održali su sinoć, 13. oktobra, u sali Kolarčeve zadužbine, nastup koji je fascinirao publiku BEMUS-a.

Kao što je najavio, ovaj višestruko talentovani umetnik - violinista, kontratenor, dirigent, zaljubljenik u baroknu muziku, uz svoj ansambl koji nastupa na starim instrumentima, izveo je u prvom delu koncerta "Godišnja doba" Vivaldija na poseban način. Publika je na ovo izvođenje odgovorila jakim aplauzom i ovacijama.

U drugom delu koncerta Sinkovski je, predstavljajući zahtevnu Vivaldijevu kantatu "Cessate, omai cessate RV 684", dokazao da pored virtuoznosti na instrumentu ima i zadivljujući pevački potencijal. U finalu večeri su ovi bravurozni izvođači, ohrabrivani dugačkim aplauzima, počastili publiiku sa čak tri bisa.

Večeras, 15. oktobra, na 51. BEMUS-u nastupa kineski pijanista Niu Niu, jedan od vodećih kineskih virtuoza mlađe generacije.

Video: Letonska seks bomba na ulicama Rige svira violinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA