≫ 

Koncert Jasmin Levi 19. novembra u Kombank dvorani

Mada dolazi iz Izraela, porodičnim poreklom je iz Španije, gde postoji latino kultura tamošnjih Jevreja, pa njena muzika pruža jedinstvo flamenka i jevrejske muzike

  • 0
Jasmin Levi Printskrin: Youtube/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΠΟΥΤΣΦΑΡΗΣ

Jasmin Levi, velika zvezda izraelske i španske etno-pop scene, održaće koncert 19. novembra u beogradskoj Kombank dvorani, u organizaciji Doma omladine Beograda i uz podršku Skupštine grada Beograda.

Levi spada u novu vrstu svetskih zvezda, kakva je i njena dobra prijateljica Končita Buika - ukršta svoje jedinstveno kulturno nasleđe sa savremenim pop zvukom.

Mada dolazi iz Izraela, porodičnim poreklom je iz Španije, gde postoji latino kultura tamošnjih Jevreja, pa njena muzika pruža jedinstvo flamenka i jevrejske muzike.

Odrasla je u Jerusalimu, gradu u kome se pretapaju narodi i kulture, slušajući klasiku, šansone, džez, tursku i grčku, kao i jevrejsku i muslimansku muziku.

Njeni omiljeni pevači su Pavaroti, Bili Holidej, Hulio Iglesias, Edit Pjaf - veliki, dramatični glasovi.

Levi kaže da voli tužne pesme. 

- Moja mama je imala težak život. Preuzela sam od nje tugu koju je nosila sa sobom, pa, iako sam srećna osoba, stvaram iz tuge. Sreća je da imam muziku u sebi, tako da mogu da izrazim svoju setu - kazala je Jasmin organizatorima koncerta.

Ona ističe da izbegava razgovor o politici.

- Pre svega ja sam pevačica, ali pevam o ličnoj slobodi. Znam da zvuči kao kliše, ali verujem u ljubav. Volim ljude kakvi su i muslimani i Jevreji i hrišćani, i palestinski i izraelski ljudi. Ono što među njima nedostaje jeste poštovanje. Ne poštuju jedni druge, zato se neprestano svađaju. Želim da se ljudi otvore, da osete čitavo čovečanstvo kao celinu, a ne samo da gledaju na stvari iz svog ugla - kazala je Levi.

Kao nekakva moderna Dalida, Jasmin Levi govori u ime svih kultura Mediterana, dajući nam muziku koja nastaje na razmeđi svetova.

Slična je i pozicija našeg podneblja, pa nije ni čudo što umetnost Jasmin Levi ima mnogo obožavalaca u našoj zemlji.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA