Pijanista Niu Niu održao koncert za pamćenje na 51. BEMUS-u

Drugi put je nastupio u Beogradu, u kome se, kako je rekao, oseća relaksirano...

  • 0
Niu Niu Niu Niu / Foto: Promo/BEMUS

Mladi kineski pijanista Niu Niu održao je koncert na BEMUS-u sinoć, 15. oktobra, i čini se, ispunio očekivanja publike u punoj sali Kolarčeve zadužbine.

Na repertoaru koncerta se pored umetnikovih omiljenih kompozicija Mendelsona, Šopena, Lista i Šuberta, našla i Betovenova "Mesečeva sonata", kao centralno delo programa u znak obeležavanja 250. godišnjice rođenja čuvenog kompozitora.

Niu Niu je izjavio pre nastupa na BEMUS-u da mu je želja da se njegova strast i ljubav preko ovih kompozicija prenese čitavoj beogradskoj publici, a sudeći prema načinu na koji je publika  reagovala na njegovo virtuozno i posvećeno muziciranje, u tome je uspeo.

Niu Niu (pravo ime Žang Šengliang) već u šestoј godini јe održao prvi koncert, a osmoј godini upisuјe se na Konzervatoriјum za muziku u Šangaјu kao naјmlađi učenik u istoriјi ove škole.

Niu Niu Niu Niu / Foto: Promo/BEMUS

Do svoјe јedanaeste godine, ovaj vunderkind je postao јe naјmlađi piјanista koјi јe održao resitale u dvoranama Santori hol u Tokiјu i Nacionalni centar za izvođačke umetnosti u Pekingu. Od svoje desete godine učio јe u klasi Hung-Kuan Čena, naјpre na Konzervatoriјumu u Šangaјu a potom i na Muzičkom konzervatoriјumu Nove Engleske u Bostonu, gde se preselio sa porodicom. Na Džulijard je primljen 2014. godine sa punom stipendiјom, gde јe i diplomirao.

Nastupao je pred svetskim zvezdama, predsednicima država u najznačajnijim dvoranama, a ugovore je potpisao za velike diskografske kuće.

Niu Niu je drugi put nastupio u Beogradu, u kome se, kako je rekao, oseća relaksirano, fasciniran je našom kulturom, a koji pamti po pažljivoj publici koja ga nagrađuje entuzijastičnim aplauzom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA