≫ 

Koncert tradicionalne muzike večeras na BEMUS-u

Ovo je prilika da se na sceni prikaže tradicionalno nasleđe centralnobalkanske, dinarske i panonske zone...

  • 0
Koncert tradicionalne balkanske muzike Foto: Promo/Aleksandar Stojković

Koncert tradicionalne muzike, pod nazivom "Sabor u pet slika", biće biti održan večeras, 16. oktobra u 20h, u Narodnom muzeju, kao deo BEMUS-a.

Ovo je prilika da se na sceni prikaže tradicionalno nasleđe centralnobalkanske, dinarske i panonske zone.

Imajući u vidu teritorijalnu širinu i sveobuhvatnost navedenih zona, na ovom koncertu biće zastupljeni odabrani, karakteristični primeri sa prostora gde žive Srbi i gde je muzička tradicija sačuvana u izvornom obliku, i predstavljeni u pet slika.

Pesma, svirka i igra, nalik na saborište, biće obogaćeni stručnim narativom, saopštenim na pristupačan i zanimljiv način i ukazivaće na specifičnosti regiona.

Na koncertu učestvuju: Duet Jovanka i Ljubodrag Mijajlović, Jadranka Jagličić, KUD Kopaonik iz Leposavića, KUD Stanko Paunović – NIS Rafinerija nafte Pančevo, Dobrivoje Todorović, Svetlana Stević, Duet Malina Stanojević i Slavko Karača, Ansambl klaneta, Ženska pevačka grupa "Crnućanka", Muška pevačka grupa "Srpski božur", Borisav Miljković, Maksim Mudrinić i Mihajlo Nenadić.

Koncert priprema i vodi Mirjana Drobac, etnomuzikolog.

Ulaz je slobodan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA