Svečani koncert ruskog hora "Kapela dečaka i mladića" dečje filharmonije 23. oktobra u Ruskom domu

Ruski hor "Kapela dečaka i mladića" Sverdlovske dečje filharmonije iz Jekaterinburga osnovan je 1979. godine od strane čuvenog hor-majstora Larise Balter

  • 0
Ruski hor Foto: Promo

Ruski hor "Kapela dečaka i mladića" Sverdlovske dečje filharmonije iz Jekaterinburga održaće svečani koncert na sceni Ruskog doma u Beogradu, u sredu, 23. oktobra, u 19 časova Nastup jednog od najpoznatijih horova u svetu ovog tipa omogućila je kompanija NIS.

Karte za koncert su besplatne i mogu se preuzeti u Ruskom domu u Beogradu od utorka, 15. oktobra.

Ruski hor "Kapela dečaka i mladića" Sverdlovske dečje filharmonije iz Jekaterinburga osnovan je 1979. godine od strane čuvenog hor-majstora Larise Balter, a ove godine poznati hor u Rusiji, i daleko izvan svojih granica, proslavio je 40 godina postojanja. Ansambl je u međuvremenu izgradio svetski renome i poznat je kao jedan od najkvalitetnijih vokalnih sastava dečaka i mladića. Po specijalnom pozivu Ruskog doma hor je prvi put došao u Srbiju 2016. godine.

U istoriji ruskog hora "Kapela dečaka i mladića" Sverdlovske dečje filharmonije iz Jekaterinburga su gostovanja i festivali u Nemačkoj, Japanu, Belgiji, Francuskoj, Holandiji, Grčkoj, Čileu, Rusiji, Ukrajini. Proputovali su pola sveta, došavši čak do Čilea, i nastupali sa najpoznatijim orkestrima i dirigentima, na najprestižnijim scenama.

U horu pevaju i dečaci i mladići, zahvaljujući čemu je zvuk hora neverovatno lep i jedinstven. U repertoaru „Kapele“ ima mnogo dela, pogodnih upravo za takav sastav glasova. Deca 21. veka pevaju i muziku Baha i Rahmanjinova, Sviridova i Prokofjeva, Pahmutove i Glinke, ruske narodne pesme i duhovnu muziku, dela savremenih kompozitora.

Ova ekipa mladih muzičara nastupa na čelu sa umetničkim rukovodiocem Fridrihom Vajsgejmom.

Pored koncerta u Ruskom domu, ruski hor "Kapela dečaka i mladića" Sverdlovske dečje filharmonije iz Jekaterinburga, održaće koncert na sceni Narodnog pozorišta u Nišu u petak, 18. oktobra u 18 časova, kao i na sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, u nedelju, 20. oktobra u 19 časova.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA