Vojko V ima novu pesmu koja bi mogla da postane himna svih prosvetara u štrajku

Novi singl splitskog repera izazvao je veliku pažnju

  • 0
EXIT festival 2019, Vojko Vrućina

Foto: Marko Jovanović

"Daj mi moju lipu, daj mi moju kunu, daj mi mog slavuja, daj mi moju tunu" - zahteva Vojko V. u svojoj novoj pesmi “Moja lipa”, koja bi mogla postati himna svih prosvetara u štrajku, svih onih koji čekaju plate, kao i onih koji smatraju da su im plate premale, a porezi previsoki.

Za “Moju lipu” snimljen je i spot u režiji Rina Barbira i Vinka Pelicarića, u kojem se Vojko V. (pravim imenom Andrija Vujević) pojavljuje u odelu s kravatom i tako odeven repuje ove stihove: “Ne želim plaćat' bend zato nastupam na matricu, koju radim sam jer ne dam pare nikom, DJ-a plaćam slabo pa mi kažu da sam Židov, svi kažu da sam škrt kada dilim plaću, kažu da sam škrt - kupia sam Daciu, brojim pare dvaput ka pokojna baba...”

Da li je pesma autobiografska, pitali smo Vojka, koji je u novom hitu otkrio i svoje rodbinsko-prijateljske relacije.

- Nije - kratko i jasno, u svom stilu, odgovara splitski muzičar, koji je davno izjavio kako ne želi da se bavi politikom u Hrvatskoj, iako mnoge njegove pesme, pa tako i nova, “Moja lipa”, naslućuju da ipak nije tako.

- Ma, to se sve samo poklopilo. "Moja lipa" je nastala početkom leta, nema veze s aktualnom situacijom u zemlji - kaže Vojko.

- Šta me inspirisalo da napišem ovakve stihove? Rima! Jednog dana sam se probudio i shvatio kako se reči "tuna" i "kuna" savršeno rimuju - objašnjava Vojko V. Zbog čega je spot (koji u prvih nekoliko dana ima više od 200 hiljada pregleda, a u kojem se u epizodnim ulogama pojavljuju i General Woo i Target) snimio skoro pola godine nakon nastanka pesme?

- Nisam imao vremena da snimim ranije zbog silnih nastupa - kaže Vojko, koji je spot snimao u Zagrebu.

U odelu poslovnog čoveka koje je nosio zbog snimanja, ali i kao novi Varteksov maneken u kampanji nazvanoj “Nesavršeni muškarci u savršenim odelima” - odlično se osećao. Kako kaže, najbolje se, inače, oseća u trenerci i patikama, ali dobro mu je stajalo i “Bachovo odelo” koje je nosio na koncertu u Domu sportova zahvaljujući ljudima iz splitskog HNK koji su mu ga za tu priliku pozajmili.

Da li je “Moja lipa” najava drugog albuma “Dvojka”?

- Ne verujem. Mislim da ću sad, za prvu ruku, izbacivati pesmu po pesmu. Jer, dok ja snimim album, prođe voz - kaže Vojko V.

(Telegraf.rs / jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA