Parni valjak izbliza: Koliko uživaju u slavi, zašto odbijaju koncerte i šta se peva u kafani

Legendarni bend održaće spekatkularni koncert u Štark Areni 9. novembra

  • 2

Parni Valjak slavi 44 godine postojanja turnejom simboličnog naziva "Runda 44". Jedan od najvažnijih koncerata je i onaj u Beogradu, zakazan za 9. novembar.

Parni valjak, runda 44 koncert Aki i Hus Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Telegraf/Shutterstock

Razgovarali smo Akijem i Husom na mnoge teme, ali nas je zanimalo i kako su ostali tako normalni, iako im prija popularnost.

- Prija mi. Ne mogu reći da mi ne laska kad me neko prepoznaje, ali mislim da je to s godinama već postalo normalno - kaže Rahimovski.

- Mislim da smo imali tih nekoliko sretnih momenata iz kojih smo izvlačili neke pouke. Teško je, Aki je neverovatno popularan. U Kanadi na pumpi, stali smo i auto se zaustavlja: "Aki!!" Teško je ostati sabran i racionalan, ali on je stvarno odličan. Imamo mi te neke kreativne diskusije, ali nemamo probleme da on sad nešto izvoljeva, da glumi zvezdu. Prvo, zna da u bendu nema šanse za takav stav, a drugo nije takva osoba - dodaje Hus.

Koncert Parniog Valjka  u Hali Sportova, Parni Valjak   Sa jednog od sjajnih koncerata Foto: Telegraf

Iskreni su i prema sebi i prema publici, a najsikreniji su prema muzici i stvaralaštvu. Preležavši dečje bolesti, dosegli su kreativni mir u kojem mogu da diktiraju tempo karijere.

- Tek se sada zagrevamo. Ovaj period otkako smo se vratili hoćemo da uživamo - kratak je Aki, a njegov prijatelj to objašnjava ovako:

- Ovaj posao finansijski nije ni blizu onom u inostranstvu. U tim kriznim godinama bilo je teško i moralo se raditi, računi dolaze. Putovalo se, počinjalo se svirati u ponoć  To nas je potrošilo. Kad smo odlučili da krenemo ponovo rekli smo da idemo polako, pa kakogod. Biramo i odbijamo mnogo koncerata.  Sada imamo neki status koji nam to može dozvoliti - kaže Hasanefendić.

A šta se zapeva kad se sedne s prijateljima i opusti?

- Ja sam dosta vezan uz Bosnu i Makedoniju. Kad sam u društvu i opušten, ne pevam Valjak, pevam nešto drugo. Pretežno izvorne narodne pesme, to mi je za dušu - kaže Aki sa osmehom.

Prvi deo intervjua sa Parnim valjkom pročitajte i pogledajte OVDE.

(D. Ivanović/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • plavi safir

    18. oktobar 2019 | 20:43

    Skoro sam imala sreću i čast da budem na njihovom koncertu. Predivni ljudi, muzika koja dira u dušu, na uživanje. Hvala im na tome.

  • Raja

    18. oktobar 2019 | 19:05

    Veciti su. Genijalci. Zasluzili su taj status.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA