≫ 

Gitarista Vulfpecka 7. novembra u Beogradu: Bubnjar iz Srbije me je upoznao sa vašom zemljom

Cory Wong nam stiže u Beograd. Sa njim svira i Kraljevčanin Petar Janjić

  • 0
Cory Wong Cory Wong, promo

Jedno od vodećih imena kada je reč o ritam gitari na savremenoj muzičkoj sceni, Cory Wong, nastupiće u beogradskom klubu Bitefartcafe, u sklopu serijala Musicology Barcaffe Sessions, po prvi put sa svojim bendom 7. novembra.

Mada je masi poznat kao "tajno oružje" fank senzacije Vulfpeck, ovaj ritam gitarista nailazi na sve veći uspeh u svojoj solo karijeri, nastupajući sa svojim bendom.

Prva asocijacija na ovog umetnika jeste njegova neprikosnovena moć improvizacije, sveprisutni veseli i opušteni duh prilikom nastupa, kao i neverovatna veština desnog zgloba njegove šake kada je reč o sviranju gitare.

A, šta je Cory Wongom rekao pred njegov dolazak u našu zemlju.

Cory Wong Cory Wong, promo

Kada si bio dete želeo si da sviraš bas, ali si završio sa gitarom. Da li si ikada razmišljao o tome kuda bi te put odveo da si odlučio da sviraš bas?

Oduvek sam obožavao bas gitaru. I dalje je sviram često, samo što mi je gitara preokupirala pažnju. Ponekad radim svirke na bas gitari i sviram uživo s vremena na vreme. Ljudi me znaju kao gitaristu, ali rekao bih da je sviranje bas gitare podjednako važno meni. Možda se jednog dana preokrene.

Na koju si svoju muzičku saradnju najviše ponosan i zbog čega?

Mislim da je saradnja sa Džon Batistom bila zaista zabavna i obećavajuća. On je takav zmaj od muzičara, ali povezali smo se odlično i na muzičkom i na ličnom nivou. Imam osećaj kao da stvarno možemo da se razumemo na dubokom muzičkom nivou i da stvaramo pravu umetnost. To je najveća nagrada.

Koja ti je omiljena svirka/koncert koji si ikada odradio?

Imao sam turneju u Peruu pre nekoliko godina. Odradili smo iznenadni koncert u malom surferskom gradu zvanom San Bartolo. U lokalnoj piceriji smo postavili ozvučenje i taj dan izjavili da ćemo svirati. Ispostavilo se da je to bilo izvanredno veče u zajednici koje su podržali lokalci i izvanredno muzičko veče u pogledu improvizacije.

Kako si počeo da sviraš sa Vulfpeckom?

Upoznao sam neke članove benda kada su došli u Mineapolis i slušali bend u kom sam svirao u to vreme. Vulfpeck je tek nastajao, a mi smo počeli da se družimo kad sam ja bio u Los Anđelesu, ili kada bi oni došli u Mineapolis. Vremenom smo počeli da džemujemo zajedno, što se pretvorilo u sve ovo sada.

Izabrao si prirodne nauke na koledžu. Šta te je nateralo da promeniš smer?

Strast. Prirodne nauke su mi jako dobro išle i bilo je zabavno, ali to nije bila istinska strast. Probudio sam se jednog dala i shvatio da je muzika ono što sam stvoren da radim. Tako da sam odlučio punom brzinom da uletim u muziku i nisam se nikada okrenuo.

Da li imaš neki savet za mlade gitariste koji su na početku svojih karijera?

Zabavite se! Svirajte muziku koja vas pokreće. Nemojte nešto učiti do pola. Naučite ga 100% kako treba. Nakon što ste se dosta zabavili, prepustite se tehnici. Nemojte sa tehnikom počinjati.

Dolaziš po prvi put u Srbiju. Šta si čuo o Srbiji? Da li si uzbuđen što dolaziš? Šta publika može da očekuje?

Jako sam uzbuđen što dolazim u Srbiju. Moj bubnjar iz benda je iz Srbije i toliko toga mi je ispričao. Jedva čekam da probam hranu i upoznam kulturu. Biće jako zabavno i visoko energično. Biće funky!

Ulaznice za ovaj koncert mogu se kupiti online ili na prodajnim mestima servisa www.tickets.rs & www.ddtickets.rs.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA