≫ 

Parni valjak sutra puni Arenu u Beogradu: Koncertom obeležavaju 44 godine karijere

"Svaka godina je borba i runda, pa je tako zamišljena i ova turneja "Runda 44"

  • 0
Parni valjak Foto: Dario Njavro

Legendarni rok bend Parni Valjak održaće sutra (subota 9. novembar 20.30) veliki beogradski koncert u punoj Štark areni, u okviru turneje "Runda 44". Nastao na temeljima čuvene zagrebačke Grupe 220, zvanično osnovan pre 44 godine 11. novembra 1975, Parni Valjak je upravo u Beogradu zabeležio svoj prvi nastup par dana kasnije 29. novembra na koncertu više grupa u Hali sportova.

- Svaka godina je borba i runda, pa je tako zamišljena i ova turneja 'Runda 44'. U Beogradu ćemo se 9. novembra predstaviti sa jednim novim koncertom. Biće pjesama sa novog albuma 'Vrijeme' (2018), ali naravno i puno starih, jer je to obavezno štivo koje se mora. Neke stvari koje nismo radili na zadnjoj turneji našle su se na plej listi - najavljuje pevač Aki Rahimovski.

Od početka predvođen gitaristom i autorom Huseinom Hasanefendićem Husom i harizmatičnim pevačem Akijem Rahimovskim, Parni Valjak je tokom svoje izuzetne karijere objavio dvadesetak studijskih i live albuma, mnoštvo kompilacija i nekoliko video izdanja, prošavši kroz brojne promene postave. U kolektivnu svest na ovim prostorima urezali su se mnoštvom bezvremenih hitova kakvi su "Lutka za bal", "Stranica dnevnika", "Neda", "Uhvati ritam", "Jesen u meni", "Ugasi me", "Sve još miriše na nju", "Zastave", "Sunčanom stranom"...

Kreativnu moć Valjak pokazuje i albumom “Vrijeme” (Croatia Records), na kome se uz pet prethodno neobjavljenih pesama, nalaze i singlovi iz poslednjih nekoliko godina: “Samo ti (Norma Belle)”, “Prolazi sve, zar ne?”, “Za malo nježnosti”, “Opet se smijem”, “Ljubav”, “Vrijeme”, “Kad nemaš kud” feat. Tina Kresnik i “Otkud ti pravo”.

- Upravo je naslov turneje 'Runda 44' proizašao je iz stiha iz pjesme 'Kad nemaš kud' s novog albuma - 'Ne znam koja runda, al’ još uvijek stojim'. Runda 44 je izraz iz sportskog žargona za našu 44. godinu na sceni - kažu u Valjku.

Ulaznica za koncert "44 Runde" Parnog Valjka u Beogradu su u prodaji na blagajni Štark arene i ostalim prodajnim mestima www.tickets.rs, i koštaju 1.800 dinara za parter, dok su za tribine 1.800, 2.000, 2.500 i 2.800 dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA