≫ 

Pevač Led Zeppelin-a šokirao priznanjem: Ne mogu više da se povežem sa "Stairway to Heaven"

Za stihove koje je napisao pre 48 godina kaže da više ne može da tvrdi da su lepi

  • 2
Robert Plant Led Zappelin

Foto: Wikipedia/Phil King

Robert Plant, pevač i tekstopisac legendarne grupe Led Zeppelin, iznenadio je sve izjavom o njihovom najvećem klasiku, pesmi “Stairway to Heaven”, rekavši da, iako se oduvek divio njenoj muzičkoj konstrukciji, sada “nikako ne može da se poveže sa njom” i sopstvenim doprinosom koji joj je dao.

Epsku numeru iz 1971. godine neki smatraju najvažnijom rok pesmom svih vremena i bila je oslonac rock radija 70-ih, iako nikada nije objavljena kao singl. Za Planta je, međutim, to bilo “vrlo zbunjujuće”, kako je priznao Uncle Džoe Bensonu u radio emisiji Ultimate Classic Rock Nights.

- Naravno, to je bila dobra pesma. Konstrukcija pesme, stvarna muzička konstrukcija je veoma, veoma dobra. To je jedan od onih trenutaka koji zaista može da stoji bez glasa i u stvari, ponovo će stajati bez glasa, siguran sam, jer je to fina, “muzička” muzika – rekao je on.

Napomenuo je da, u smislu lirike, danas “ne može da se poveže sa njom, jer je to bilo tako davno”…

- Ne bih više smeo da pišem stihove uz ove apstraktne muzičke linije. Slušam i skidam kapu Džimiju Pejdžu, mislim da postoje delovi te pesme koji su neverovatni. Način na koji je Džimi “uzimao” muziku, i način na koji bubnjevi gotovo dovode do klimaksa, a zatim nastavljaju… To je vrlo lepo delo, ali kad je o stihovima reč, sada čak smem i glasno da kažem, nisam siguran u to - dodao je.

Video: Koncert Baneta Opačića u Sava Centru

(Telegraf.rs/ultimateclassicrock.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA