≫ 

Gala koncert "Vissi d’arte": Najlepše operske arije u Kolarčevoj zadužbini

Posle uspešnog muzičkog spektakla 12. novembra u Sinagogi u Novom Sadu, koncert će biti održan i u Beogradu

  • 0
Vissi d'arte

Foto: Promo

Koncert klasične muzike "Vissi d’arte" biće održan 14. novembra u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu.

Orkestar koji će nastupiti je umetnički ansambl "Stanislav Binički", ansambl Ministarstva odbrane pod upravom dirigenta maestra Emanuela Plasona, jednog od svetski poznatih, priznatih i vodećih francuskih dirigenata današnjice koji diriguje u operi Bastilja (Pariz), Operi Metropoliten (Nju Jork), Rojal operi Kovent Garden (London).

Na gala koncertu učestvuju i gruzijski sopran, Nino Lezava, koja je i direktor muzičke akademije u Pezaru (Italija), tenor Zurab Zurabišvili, jedan od vodećih svetskih tenora iz Gruzije, prvakinja opere Narodnog pozorišta u Beogradu Jasmina Trumbetaš Petrović, koja obavlja ujedno i funkciju direktora beogradske opere, a svakako jedan od vodećih i najznačajnijih srpskih soprana današnjice, zatim prvak opere Narodnog pozorišta u Beogradu bas-bariton Aleksandar Stamatović, i mladi sopran, član operskog studija Narodnog pozorišta u Beogradu, Marija Jelić.

Na programu će biti najlepše operske arije i dueti italijanskog repertoara od Pučinija i Verdija, a sam naziv koncerta "Vissi d’arte" ("Živeh za umetnost", prevod sa italijanskog jezika) je najpoznatija arija iz Pučinijeve opere Toska.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA