Akordeonisti i Vlatko Stefanovski u Kolarčevoj zadužbini sa ne "toliko akademskim" programom

Kostović karakteriše ove kompozicije kao "nešto što na ovim prostorima nije imalo priliku da se čuje"

  • 1
Akordeonisti

Akordeonisti i dirigent Predrag Kostović / Foto: Zoran Lazarev

Kragujevački akademski orkestar akordeonista pod vođstvom dirigenta Predraga Kostovića održaće koncert 24. novembra u 20h, u Velikoj dvorani "Kolarčeve zadužbine" u Beogradu, gde će im specijalni gost biti proslavljeni gitarista Vlatko Stefanovski.

- Ovo će biti naš drugi nastup u srpskom hramu muzike i trudili smo se da ove godine predstavimo programom koji neće biti "toliko akademski". Spremili smo program koji karakteriše opus Vlatka, ali i nešto na šta publika nije spremna i možda ne bi očekivala da čuje od njega - kaže Kostović.

Akordeonisti će na koncertu izvoditi kompozicije pisane za solo orkestar, dok će im se Stefanovski pridružiti u izvođenju dve tradicionalne makedonske pesme, zatim muzici Enija Morikonea iz filma "Cinema Paradiso", kao i u veoma atraktivnom "Duplom koncertu za gitaru i bandoneon" (drugi stav Milonga), što Kostović ističe kao "nešto što na ovim prostorima nije imalo priliku da se čuje". 

Vlatko Stefanovski

Vlatko Stefanovski / Foto: Teodora Ćirić

- Dan pre Kolarca, ovaj naš koncert sa velikom balkanskom zvezdom Stefanovskim moći će da čuje i publika u Kragujevcu. Zato pozivam i Kragujevčane i Beograđane da dođu da čuju naš i Vlatkov pokušaj da spojimo nespojivo - ističe Kostović.

Kragujevački akademski orkestar akordeonista, od osnivanja 2018. godine pod okriljem Muzičkog centra Kragujevac, promoviše muziku za harmoniku i nastavlja višegodišnju tradiciju umetnika koje je iznedrila jedna od najprestižnijih škola harmonike u svetu.

Ulaznice za beogradski koncert Akordeonista na blagajni Kolarca koštaju 800, 1.000 i 1.200 dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    13. novembar 2019 | 14:58

    Akordeonisti? Valjda je srpska reč harmonikaši...ali izgleda da to zvuči "seljački", akordeonist zvuči urbanije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA