≫ 

Prvi zajednički nastup Nemanje Radulovića i Stefana Milenkovića: Svirali su ove note za srpsku decu

Nemanja je pre nekoliko dana doputovao iz Australije, a Stefan iz Čikaga

  • 0
UNICEF-ov dobrotvorni koncert Foto: Jovan Mirić/ATAImages

Na dobrotvornom koncertu Unicefa povodom proslave 30 godine Konvencije o pravima deteta, u beogradskom Centru "Sava" prvi put su zajedno na sceni nastupili proslavljeni violinisti Stefan Milenković i Nemanja Radulović, uz dečji hor "Kolibri".

S obzirom na gust raspored koncerata u Evropi i svetu obojice violinista, kako i sami priznaju, pravo je čudo što su uspeli da se odazovu ovom pozivu i da im se poklope slobodni dani. Nemanja je pre nekoliko dana doputovao iz Australije, a Stefan iz Čikaga.

UNICEF-ov dobrotvorni koncert Foto: ATA Images

- Ova čarolija je morala da se desi i velika mi je čast što sam na sceni sa Stefanom - kaže Nemanja, a Milenković dodaje - Pratim Nemanju od početka karijere i zaista cenim njegov rad, te je ovo zaista posebna prilika što smo zajedno nastupali, i to na sceni s mališanima iz "Kolibrija". Neizreciva je radost.

Kako se obojica violinista slažu, svaka emocija može da se pretoči u note, a ovoga puta bila je to čista sreća jer je bila upućena deci.

- Svim umetnicima je jako važno da budu deo ovakvih manifestacija. Mi nastojimo da publiku činimo srećnom, a radimo ono što volimo, te smo zato i mi srećni. Kada i neko treći može da od toga dobije nešto dodatno, u ovom slučaju i da spasi život, onda nema boljeg trenutka da se bude umetnik. Tu smo zbog osmeha dece u publici, i zbog naših osmeha koji su tu zbog njih - kaže Milenković.

Na večerašnjem Stefanovom repertoaru našla se čuvena Vilijamsova tema iz filma "Šindlerova lista", koju je odabrao jer je, kako kaže, "istorijska i ljudska priča o deci i njihovim pravima koja se ne smeju zaboraviti."

Radulović je odabrao za ovu priliku Dvoržakovu kompoziciju "Pesme koje me je majka učila", jer ga podseća na detinjstvo.

UNICEF-ov dobrotvorni koncert Foto: ATA Images
UNICEF-ov dobrotvorni koncert Foto: ATA Images
UNICEF-ov dobrotvorni koncert Foto: ATA Images

Video: Kad Nole i najseksi pijanistkinja sveta zasviraju klavir

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA