• 7

Ovacije za operski spektakl u Beogradu

Gala koncert "Vissi d’arte"

  • 7

Ovacijama od nekoliko minuta publika u velikoj sali Kolarčeve zadužbine pozdravila je učesnike gala koncerta „Vissi d’arte“, pokazavši da u Beogradu itekako postoji publika koja voli operu naročito kada se događaj dobro pripremi i organizuje.

Vissi d’arte

Foto: Goran Srdanov

U prepunoj dvorani ljubitelji klasike uživali su u najlepšim arijama u izvođenju svetskih zvezda iz Gruzije Nino Lezave i Zuraba Zurabišvilija, prvakinje opere i dive domaće scene Jasmine Trumbetaš Petrović, Marije Jelić koja je još jednom opravdala titulu umetnice koja predstavlja budućnost srpske opere, kao i prvaka opere Narodnog pozorišta Aleksandra Stamatovića.

Vissi d’arte

Foto: Goran Srdanov

Praćeni ansamblom „Stanislav Binički“ kojim je rukovodio maestralni dirigent iz Francuske Emanuel Plason, ovi sjajni umetnici priredili su publici dvosatni spektakl za pamćenje.

Vissi d’arte

Foto: Goran Srdanov

(Telegraf.rs/PR)

Komentari

  • Aleksandra

    Divno veče a novinaru koji je pisao sve pohvale na odabiru vesti! Bravo!

  • Ljubitelj opere

    Fantastično opersko veče i pažljivo izabran program! Divno je slušati koncert sa kvalitetnim gostima iz inostranstva ali je puno srce kad uživate i u izvodjenjima srpskih prvaka opere! Veliko bravo za Jasminu Trumbetaš, i još veće bravo za Aleksandra Stamatovića!

  • Marijana

    Posle ovakvog spektakla, covek moze samo da se oseca uzviseno! Beogradjani su zaista pocastvovani sto su mogli da uzivaju u zvucima koje su nam docarali ovi brilijantni pevaci i orkestar, a narocite zasluge poklanjam nasem prvaku opere Aleksandru Stamatovicu! Sve pohvale!!!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima