≫ 

Zreo zvuk i čuveni seksi nastup sa zmijom: Britni Spirs je ovim albumom probila istorijski rekord

Svi singlovi su bili veliki globalni hitovi, a album je prodat u preko 9 miliona kopija širom sveta

  • 0
Britni Spirs 2001

Foto: Guliver/Scott Gries/ImageDirect

Na današnji dan 2001. godine na prvom mestu Bilbordove liste 200 našao se Britney, treći studijski album američke pop pevačice Britni Spirs, prodavši 745.750 kopija u prvoj sedmici.

Ovaj uspeh je Britni učinio prvom pevačicom u istoriji kojoj su dotad sva tri studijska albuma debitovala na prvom mestu, a taj rekord je ponovo probila svojim sledećim albumom In The Zone iz 2003. godine.

Ovaj album je Britni izdvojio iz muzičkog stila koji je gradila sa prethodnim ...Baby One More Time (1999) i Oops!...I Did It Again (2000), jer je prigrlila zreliji zvuk. Njena muzika ovde kombinuje pop, R&B, dens, disko, hip hop, rok i elektroniku. Britni je, zajedno sa producentima Maksom Martinom i Ramijem Jakubom, napisala tekst za šest pesama.

Uz "I'm a Slave 4 U" Britni je plesala sa pitonom na MTV dodeli nagrada 2001. godine:

Mišljenje kritičara je bilo podeljeno. Jedni su joj davali komplimente na muzičkom progresu, dok su drugi negodovali njen provokativni imidž. Uprkos ovome, uspeh albuma je zacementirao Britninu slavu.

Na 45. dodeli Gremi nagrada, Britney je bio nominovan za najbolji pop album, a Spirsova se otisnula na četvrtu turneju pod nazivom Dream Within a Dream.

Album je iznedrio šest singlova - I'm a Slave 4 U, Overprotected, I'm Not a Girl, Not Yet a Woman, I Love Rock 'n' Roll, Anticipating (koji je iz nepoznatog razloga izdat samo u Francuskoj) i Boys. Svi su bili veliki globalni hitovi, a Britney je prodat u preko 9 miliona kopija širom sveta.

Video: Britni uskoro neće moći nijednu odluku da donosi samostalno?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA