≫ 

Bila je zabranjena: Sugestivna pesma koja "gojazne ljude tera da smršaju"

Hit je doprineo da se pevačica izdvoji iz opšteprihvaćenog imidža "dobre devojke"

  • 0

Na današnji dan 1981. godine pesma Physical Olivije Njutn Džon zauzela je 1. mesto na listi Billboard Hot 100 i na toj poziciji se zadržala narednih deset sedmica.

Uz pesmu je objavljen i spot koji prikazuje Oliviju kako "tera gojazne ljude da vežbaju".

Napisali su je Stiv Kipner i Teri Šadik i prvenstveno je namenili Rodu Stjuartu, a onda i Tini Tarner, koja ju je, takođe, odbila. Olivija ju je prihvatila.

Singl je bio momentalni uspeh koji je prodat u preko 2 miliona primeraka u SAD, gde je klasifikovan kao platinast. Ovo je zacementrialo Olivijin status pop superzvezde.

Međutim, zbog sugestivnih reči, pesma je bila zabranjena na pojedinim tržištima, ali je to "pomoglo" pevačici da se izdvoji iz imidža "dobre devojke" koji je dotad bio široko prihvaćen. Olivija je postala samopouzdana, seksi persona, a takvom shvatanju su doprineli i njeni naredni hitovi Make A Move On Me, Twist of Fate i Soul Kiss.

Pesma je dospela na 7. mesto na britanskoj listi hitova i bila je nominovana za Gremi nagradu za najbolji pop vokal. Dobila je Bilbordovu nagradu za najbolji pop singl.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA