≫ 

Britni danas puni 38 godina: Prisećamo se njenih planetarnih pop hitova koji bude osećaj nostalgije

Šest puta je ušla u Ginisovu knjigu rekorda

  • 0
Britney Spears - ...Baby One More Time

Printskrin: Youtube/Britney Spears

Na današnji dan 1981. godine u Kentvudu, u američkoj državi Luizijana, rođena je Britni Spirs, muzička ikona koja je zaslužna za preporod tinejdžerske pop scene krajem devedesetih i početkom dvehiljaditih godina.

Britni nosi veliki broj zvanja, uspeha, nagrada, a više puta je probila i svetske muzičke rekorde. Njenih 6 albuma je zauzelo mesto broj 1 na Billboard 200, što ju je učinilo trećom najboljom umetnicom ove liste, dok je njenih 5 singlova takođe zauzelo 1. mesto na Billboard Hot 100. Time je postala drugi izvođač u istoriji, posle Maraje Keri, koji je imao više od dve pesme broj 1 na ovim listama.

Billboard ju je proglasio 8. najboljom umetnicom 2000-ih. Britni je prodala i više od 150 miliona albuma širom sveta. Šest puta je ušla u Ginisovu knjigu rekorda. Zbog svega ovoga nosi zvanje "Pop princeza".

Britni Spirs 2001

Foto: Guliver/Scott Gries/ImageDirect

Snimila je devet studijskih albuma: Baby One More Time (1999), Oops!...I Did It Again (2000), Britney (2001), In the Zone (2003), Blackout (2007), Circus (2008), Femme Fatale (2011), Britney Jean (2013) i Glory (2016).

Ovom prilikom se prisećamo njenih najpoznatijih hitova koji će kod mnogih probuditi osećaj nostalgije...

1. Baby One More Time (1998)

 

Jedan od najuspešnijih singlova svih vremena, sa preko 10 miliona prodatih primeraka. Britni se u zvaničnom spotu pojavila u seksi školskoj uniformi i repićima i svet je "odlepio". Pesma je 82 sedmice bila na listi najslušanijih u Velikoj Britaniji.

2. You Drive Me Crazy (1999)

 

Pesma se pojavila kao deo soundtrack-a romantične komedije Drive me Crazy (1999). Pored Britni, u spotu se pojavljuju i zvezde filma Melisa Džoan Hart (Sabrina) i Adrian Grenijer (Entourage, Devil Wears Prada).

3. Oops!...I Did It Again (2000)

 

Nakon prvog albuma kojim je postavila visok standard, pevačica je nastavila da održava tu ravnotežu. Spot za Oops!...I Did It Again prikazuje Britni u crvenom kožnom catsuit uniformi, a radnja se odvija na Marsu. Britni i astronaut vode dijalog kroz reference na blokbaster Titanik.

4. I'm A Slave 4 U (2001)

 

Ovde se prikazala u zrelijem muzičkom stilu, ali u mnogo seksepilnijem imidžu koji joj je doneo kritiku majki čija su deca slušala njenu muziku. Međutim, album joj je doneo neverovatan upseh jer su joj se dotad sva tri albuma debitovala na prvom mestu, čime je probila Ginisov rekord.

5. Toxic (2004)

 

Posle, danas istorijskog poljupca sa Madonom na dodeli MTV nagrada 2003. godine, Britni nastavlja da plasira svoj provokativni imidž kroz album In the Zone koji je iznedrio hitove Me Against The Music, Breathe on Me, Everytime i Toxic - poslednji joj je doneo prvu Gremi nagradu.

6. Everytime (2004)

 

Ova balada, koju vole i oni koji nisu obožavaoci njene muzike, posvećena je Džastinu Timberlejku, nakon teškog raskida za koji mnogi veruju da je uzrok svega negativnog što joj se kasnije u životu dešavalo. Spot prikazuje scenu njenog samoubistva.

7. Gimme More (2007)

 

Nakon višegodišnje muzičke pauze zbog turbulentog privatnog života, praćenog javnim medijskim ispadima i pokleknućima, Britni se vratila na "velika vrata" sa pesmom Gimme More, koji, posle Baby One More Time, predstavlja njen drugi najuspešniji singl.

8. Piece of Me (2007)

 

Pesma opisuje njenu privatnu borbu i način na koji je drugi doživljavaju. Donela joj je 3 MTV nagrade, među kojima je i ona za video godine.

9. Womanizer (2008)

 

Pesma je deo veoma uspešnog albuma i istoimene turneje Circus, a debitovala je na prvom mestu u raznim zemljama sveta, a spot je opisan kao nastavak Toxic-a. Singl je toliko dobar da su ga opisivali kao Britnin comeback (povratak na scenu).

10. Hold It Against Me (2011)

 

Opet na prvom mestu lista. U spotu, Britni se osvrće na svoju prošlost i poručuje kako je i dalje jaka da nastavi.

11. Work B**ch (2013)

 

Jedna od njenih pesama koja se i danas citira. Prati je vizuelno zahtevan spot za koji Planet Hollywood procenjuje da je koštao 6.5 miliona dolara! Svakako jedan od najskupljih muzičkih spotova u istoriji.

12. Slumber Party (2016)

 

Njen poslednji singl i spot. Podseća na Boys iz 2002. godine. Ovde joj se priključila i pevačica Tinaš, a radnja je slična scenama kućnih orgija iz filma Širom zatvorenih očiju (Eyes Wide Shut).

Video: Britni uskoro neće moći nijednu odluku da donosi samostalno?

(D.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA