≫ 

Dan kada je svinja letela iznad Londona, a piloti bili na posebnom na oprezu

Sve za ljubav muzike i dobrih omota

  • 1
svinja pink flojd Printksrin: Youtube/On Demand News

Ogromna, 12 metara duga svinja, mogla se 3. decembra 1976. godine videti kako leti iznad Londona, nakon što se otrgla od svojih veza. Prasac, koji je dobio nadimak Aldži, trebalo je da bude fotografisan za naslovnicu novog albuma grupe Pink Flojd (Pink Floyd) "Animals", no fotosešn se pretvorio u izlet po engleskom nebu.

Svinja na naduvanje izazvala je pravi haos. Agencija za civilno vazduhoplovstvo poslala je saopštenje svim pilotima koji je trebalo da uzlete ili slete na londonske piste da se leteća svinja odmetnula i da budu obazrivi.

Aldži je na kraju sleteo na štalu u Godmeršamu, u oblasti Kent. Vlasnik štale se žalio kako je taj incident prepao njegove krave, a Aldži je postao glavna vest u medijima. I zaista se našao i na omotu albuma, kako leti iznad elektrane Batersi u Londonu.

"Animals" je bio 10. studijski album britanskog progresivnog sastava Pink Flojd, objavljen u januaru 1977. godine. Pesme na ovom albumu bile su zaokret u odnosu na prethodni rad benda - sadržale su oštru kritiku društveno-političke situacije u Velikoj Britaniji kasnih 1970-ih. I u muzičkom smislu bio je drugačiji,. svakako ne album koji su EMI Records-u priželjkivali nakon albuma "Wish You Were Here". Većina pesama trajala je duže od 10 minuta, a nijedna ni približno nije imala efekat kao "Wish You Were Here" ili "Money".

Prva pesma na albumu je "Pigs on the Wing". Radi se o pesmi s dva dela, gde prvi otvara, a drugi zatvara album. Prema mnogim intervjuima, pesma je napisana kao Votersova izjava ljubavi njegovoj novoj ženi Karolajn Kristi. Za razliku od ostalih pesama na albumu koje su mračne, ova se značajno razlikuje po tematici.

Druga je bila "Dogs", pesma koja se kasnije našla na "best of" albumu "Echoes: The Best of Pink Floyd". Pesma se bavila agresivnim i nemilosrdnim kapitalističkim sistemom i opisivala moćne preduzetnike.

Pesma "Pigs (Three Different Ones)" predstavlja ljude koje je Voters  smatrao da su na vrhu društvene lestvice - bogate i moćne. Voters ih je video kao manipulatore društva, koji zavode društvo kako bi na vrhu ostale svinje. U pesmi "Sheep" metaforički je opisana kontrola uma običnih ljudi od strane svinja.

Video: Britanska javnost ne podnosi Donalda Trampa

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA