Kašike plešu u novom spotu "Neozbiljnih pesimista"

Poznati sastav ekranizovao je pesmu "Totalna demoralizacija"

  • 0
Neozbiljni pesimisti

Foto: Bojan Đurišić

Antiglobal etno pankeri "Neozbiljni pesimisti" objavili su vizuelno izuzetno neobičan spot, sa rasplesanim kašikama kao glavnim protagonistima, za pesmu "Totalna demoralizacija" sa aktuelnog albuma "Pametovanje iz provincije"!

- Ideju je za spot je dao Daba, somborski reper i konobar u kafiću "Dve krigle debele", inače gost u našoj pesmi "Balada", u kom sam se našao sa Markom Jankovićem tvorcem ovog spota. Dok je spremao našu narudžbinu čuo je šta pričamo, pa je dobacio: "Probajte sa kašikom i medom". I evo 'Totalne demoralizacije' sa kašikama i medom" - objašnjava frontmen "Pesimista" Igor Olujić.

Prema njegovim rečima, poruka pesme je da se probamo odupreti "ludilu koje nas okružuje tako što za početak nećemo postati njegov deo u koji nas stalno uvlače raznim saopštenjima, novim pravilima i raznim izmišljenim tenzijama".

Neozbiljni pesimisti su ove jeseni za promotersku kuću Long Play, na CD-u, jutjubu i digitalnim plaformama, objavili "Pametovanje iz provincije", angažovani album sa stavom, čijih 11 pesama vesele, poletne muzike u tekstovima govori o gorkim i teškim temama koje nas okružuju, kao što su korupcija, nepismeni političari, nedostatak institucija, rijaliti programi...

Trećem albumu Pesimista prethodilo je nekoliko upečatljivih spotova i singlova: "Kao da nema", sa somborskim dečijim horom "Šareni vokali", govorio je o pogrešnim uzorima, "Bežim iz bende" sa gostom Šemsom (Shamso) 69 iz Brkova o nedoumicama čoveka koji napušta svoju zemlju, dok "Sudbinu" sada "kontrolišu tajkuni jer su otkupilu prava na nju".

Pogledajte spot za pesmu "Totalna demoralizacija":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA