Erupcija emocija uz Boža Vreća na spektakularnom koncertu u rasprodatom Sava centru

Nije mnogo vremena prošlo - Božo je već bio u parteru, zajedno sa svojim obožavaocima...

  • 12
Božo Vrećo Foto: Nemanja Đorđević

Jedinstveni autor i interpretator sevdalinki, Božo Vrećo, održao je sinoć spektakularan dvoipočasovni koncert u rasprodatom Sava centru, ponovo napravivši, godinu dana posle nastupa na istom mestu, atmosferu za nezaborav.

Da će se tako nešto desiti, nagovestio je već prvi talas ovacija, čim su se ugasila svetla. Na svom trećem koncertu u Sava centru u poslednjih nekoliko godina Božo se pojavio na sceni u beloj haljini i zapevao "Aladžu". Magija satkana od njegovog vokala, pokreta, izgleda, pesama koje specifično iznosi, kao da je omađijala dvoranu, i Božo je od prvih minuta sa publikom koja mu se potpuno predala, pevao u glas.

Božo Vrećo Foto: Nemanja Đorđević

Nije mnogo vremena prošlo - Božo je već bio u parteru, zajedno sa svojim obožavaocima, među kojima je bilo onih starih ljubitelja sevdaha, ali i mlađe publike. Dve devojčice došle su do bine, a Božo im se iskreno, srcem obradovao, zagrlio ih, a sa jednom i zapevao. Emocije nije skrivao ni stariji svet, pa ga je jedna dama darivala buketom cveća. Muzičar je nizao pesme "Selim", "Dragi", "Pustinja", nadahnuto najavljujući skoro svaku od njih.

- What a night - izgovorio je euforično.

Božo Vrećo Foto: Nemanja Đorđević

Posebna emocija u glasu se kod umetnika osetila dok je najavljivao svoju prvu autorsku kompoziciju "Lejlija" koju je posvetio majci, a kad je ubrzo krenula "Pašana", na nogama je bila čitava dvorana. "Crne oči" mu je, priznao je naglas, jedna od omiljenih pesama. Potom se Božo presvukao u crnu kombinaciju, a kad se začula "Pandora", snimljena zajedno sa Markom Luisom, svi u dvorani su zaigrali i zapevali.

Božo Vrećo Foto: Nemanja Đorđević

U finišu, Vrećo je zasijao i u crvenoj odevnoj kombinaciji, a publici jedna od omiljenih, "Ko li noćas miluje ti kosu", obogaćena je gostovanjem, kako reče Božo, "najzgodnijeg i najlepšeg", pijaniste Vasila Hadžimanova. Boža je pratio inače izuzetno raspoložen i nadahnut bend u kome su kontrabasista Oliver Josifovski, klarinetista Blagojče Trajkovski, violinista Igor Milevski, trubač Demir Kanturovski, bubnjar Kadir Dogan i harmonikaš i pijanista Marko Nikolić.

Božo Vrećo Foto: Nemanja Đorđević

Vrećo i publika pretvoriše se u jedan glas u "akapela" izvođenju legendarnih "Žutih dunja", a ponovljena "Pandora" je bila prihvaćena još vatrenije. Uz ovacije na nogama, Božo je ispraćen sa scene, da bi se, nekoliko minuta kasnije, pojavio ispred dvorane i nastavio druženje sa izuzetno brojnim posetiocima, slikajući se i potpisujući diskove, ploče i knjigu "Mila".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • uzas

    15. decembar 2019 | 13:20

    Nije mi jasno zasto nije uzeo umetnicko ime . Tako je velik kontrast izmedju imena i stila. Meni je ovo tesko za gledanje a neko to baš voli.

  • Aca BJ

    15. decembar 2019 | 13:27

    Prvi put čujem za ovog lika, ali dvorana je bila puna, beogradske babe su u transu i biće da je ipak neko poznat. Tipična priča o međedu i bukvi.

  • Sultan Bgd

    15. decembar 2019 | 19:12

    Svaka čast ima božantven glas. Nemojmo komentarisati ostalo jer to je njegov izbor. Ali svaka čast Božo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA