≫ 

Od Vladičinog Hana do Sidneja: Trubač Boban Marković svojom muzikom oduševio Australijance

Na Vudford festivalu imali smo čast da nastupamo na tri različite bine od ukupno 60

  • 2
Boban Marković Foto: RINA

Legenda trubačke muzike u Srbiji i svetu, Boban Marković iz Vladičinog Hana, završava izuzetnu turneju po Australiji, odakle je u telefonskom razgovoru za agenciju RINA poslao svoje utiske.

- Bila mi je čast da sa svojim silnim orkestrom predstavim našu otadžbinu i svoj sastav koji je osvojio kako Srbiju tako i staru Jugoslaviju, Evropu, Ameriku, Кanadu, Meksiko i, evo po prvi put, Australiju. I srećno se vraćamo u Evropu gde nas ove godine očekuju brojni festivali i, meni najdraži, šezdeseti po redu Sabor trubača u Guči - rekao je on za RINA.

Boban Marković Boban Marković Foto: RINA

Marković je sa svojim momcima proteklih sedmica svirao u Brizbejnu, Gold Кoustu, Sidneju i Vudfordu.

- Na Vudford festivalu imali smo čast da nastupamo na tri različite bine od ukupno 60, i domaćini su mi učinili čast da sa svojim orkestrom sviram na zatvaranju festivala - dodao je Marković

Boban se sa svojom kapelom iz južnog Pacifika seli na Stari kontinent, jer su ugovorili niz koncerata u Mađarskoj i Austriji.

Boban Marković Boban Marković u Australiji Foto: RINA

Trubački Maradona i ambasador Guče i Srbije širom sveta, najavio je i svoj novi plan.

- Odlučio sam da napravim svoj festival i njegov naziv, u radnoj verziji, biće "Boban fest". Nadam se da će rasti iz godine u godinu - kazao je on.

(Telegraf.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gabi #Vladina baka#

    9. januar 2020 | 14:08

    Neprocenjiv Gospodin sa svojom svitom obisao svet, u cast njemu mi sa juga dobismo Bobanov fest u Vladicinom Hanu . Divan gospodin, domacin prijatelj. Svaka cast majstore

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA