Josipa Lisac za Dan zaljubljenih u Sava centru

Na njen 70. rođendan...

  • 2
Josipa Lisac Josipa Lisac / Foto: Mare Milin

Koncert muzičke dive Josipe Lisac biće održan na Dan zaljubljenih, 14. februara u 20:30h, u Sava centru u Beogradu. Pevačica će ujedno na ovaj način proslaviti i svoj 70. rođendan.

U toku višedecenijske karijere za Josipu je bila i ostala "apsolutno najljepša muzička suradnja i život sa Karlom Metikošem" (1940-1991), koji je za nju napravio "najljepše pjesme koje žive i danas", i antologijski album Dnevnik jedne ljubavi (1973), a sve ove godine trajanja za nju su potvrda da je "uvijek bilo najteže napraviti unikat od sebe".

- Nije bilo lako, ali zašto bi bilo lako? Treba biti teško da bi se uspijeh isklesao. Željela sam imati svoj unikatni put i opstati na tom putu. Život je vječita borba i traži borce. Ustrajanost da ne odustaneš od toga što si zamislio, jer realizirati svoje zamisli je najteže. Treba se okrenuti sebi, ispitati ko si, što si, što želiš, da li stojiš iza toga što radiš i stvaraš. A što je teže biću još jača. Treba hrabrosti, cijelo vrijeme si u riziku. Da napravim nešto da se svima svidi? Pa to je strašno! - rekla je Josipa.

Već od samih početaka pevačke karijere, od kojih se rado priseća nastupa sa grupom O'Hara 1967. godine u Domu omladine Beograda, Josipa kaže da je shvatila da će "imati drugačiji tempo" od drugih, u cilju da istraje na sceni. Do danas, Josipa je ostala unikatna i svoja - vokalno superiorna, specifičnih interpretacija i nekonvencionalnog stila, što se i sada može čuti uživo dok peva bezvremene hitove kakvi su "Magla", "Hir, hir, hir", "Gdje Dunav ljubi nebo", "Boginja", "Danas sam luda"...

- Kroz sve ove godine brojnih aplauza nisam doživjela neke padove, jer nisam letjela kroz euforiju. Uspjeh je da postojim. Neko odjednom postane slavan i onda sve brzo zgasne. Ako mi je darovan talent moram raditi na tome i itekako se potruditi da ga opravdam. Bez lažne veličine - imam svoje ime i prezime. I to je najjače, to otvara vrata. I kao takva ponovo sam ona djevojka iz Doma omladine koja mašta, sanjari i veseli se. I svaki put je moja odgovornost pred publikom sve veća - kaže Josipa.

Ulaznice za beogradski koncert Josipa Lisac koštaju 1.800, 2.100, 2.500 i 2.800 dinara na blagajni Sava centra, kao i preko prodajnih mesta i mreže tickets.rs.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA