≫ 

Tužba za Aerosmith: Bubnjar kaže da mu "nije dopušteno da se vrati u bend dok ne ispuni kriterijume"

"Gospodinu Krejmeru ne bude dopušteno da se vrati dok ne pokaže da je spreman da svira na određenom nivou..."

  • 0

Nekoliko dana pred nastup na dodeli Gremi nagrada, grupa Aerosmith se suočava sa tužbom koju je protiv nje podneo njihov član Džoi Krejmer.

Krejmer ih tuži zbog prekrašaja ugovora protiv šest kompanija koje su zajednički posed petočlanog benda, ističući kako mu je zabranjeno da nastupa sa Aerosmith-om nakon pretrpljenih "manjih povreda" prošlog proleća, navodi se u kopiji tužbe koju je dobavio CNN.

Žalba, koja je podneta prošle sedmice u Masačusetsu, opisuje Krajmera kao osnivača benda Aerosmith i njihovog bubnjara od 50 godina.

Navodi se i da je privremeni bubnjar doveden na njegovo mesto, nakon što su ga povrede sprečile da nastupi sa bendom na pojedinim Deuces Are Wild koncertima u Las Vegasu.

Joey Kramer Džoi Krejmer / Foto: Wikimedia/Flickr/Ed Vill

- Do jeseni 2019. gospodin Krejmer je bio voljan i u stanju da se vrati Aerosmith-u za nastupe u novembru i decembru - ističe se u tužbi u kojoj se dodaje:

- Gospodin Krejmer je objavio svoju želju da se vrati i formalno se učinio dostupnim za probe i nastupe.

Međutim, prema navodima u tužbi, pojedini članovi benda su preko advokata insistirali da "gospodinu Krejmeru ne bude dopušteno da se vrati dok ne pokaže da je spreman da svira na određenom nivou".

Aerosmith bi trebalo da bude nagrađen na ovogodišnjem događaju MusiCares Person of the Year, i da nastupi na dodeli Gremi nagrada ovog vikenda.

MTV nagrade 2018 Džoi Krejmer za bubnjevima / Foto: Tanjug/AP

Krejmer je izjavio da se ova tužba "ne tiče novca".

- Onemogućena mi je prilika da budem prepoznat među svojim savremenicima za naš zajednički doprinos muzičkoj industriji. Ni MusiCares Person of the Year, ni Gremi nagrade ne mogu biti ponovljene - izjavio je Krejmer.

U tužbi je rečeno i da su drugi članovi benda "doživljavali trenutke povreda i bolesti, uključujući fizičke povrede i terapiju usled zavisnosti i zloupotrebe supstanci", a da im nije bila potrebna audicija da bi se vratili na scenu.

Bubnjar je izjavio i da je naposletku prihvatio audiciju, ali da mu drugi članovi to nisu dozvolili.

Sleš, Stiven Tajler, Džo Peri, aerosmith Foto: AP/Tanjug

U javnoj izjavi, Aerosmith članovi Stiven Tajler, Džo Peri, Tom Hamilton i Bred Vitford su odgovorili:

- Džoi Krejmer je naš brat. Njegovo zdravlje je od ogromne važnosti za nas. Međutim, emotivno i fizički nije bio u stanju da nastupa sa bendom, po njegovom ličnom priznanju, poslednjih šest meseci. Nedostajao nam je i ohrabrivali smo ga više puta da nam se vrati, ali je on nije bio spreman za to.

Oni su napomenuli i da su ga zvali da bude sa njima za Gremi i MusiCares počasti.

- Džoi je čekao do poslednjeg trenutka da prihvati naš poziv, a mi, nažalost, više nemamo vremena za potrebne probe. Time bismo naštetili i njemu, i nama, i našim obožavaocima, jer ne bismo imali dovoljno vremena da se pripremimo - navode članovi benda.

(Telegraf.rs/Edition.cnn.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA