≫ 

Dodelu Gremi nagrada obeležila pogibija Kobija Brajanta: "Ludi smo od tuge, ovu je kuću on sazidao"

Slavni košarkaš izgubio je život nakon što se srušio helikopter u kojem je bio

  • 1

Vest koja je šokirala planetu jeste da je poginuo jedan od najboljih košarkaš svih vremena, legendarni Kobi Brajant. Od slavnog sportiste se opraštaju i brojne svetske zvezde, a premijerna ceremonija dodele ovogodišnjihh Gremi nagrada, koja se održava u Stejpls centru, domu košarkaša Los Anđeles Lejkersa, timu u kojem je Kobi proveo celu svoju karijeru, počela je minutom ćutanja za Brajanta.

Prisutnima se obratio Harvi Mejson Džunior, v.d. šef Nacionalne akademije muzičkih umetnosti i nauka, koja dodeljuje nagradu Gremi.

On je na početku svog govora pozvao na minut ćutanja.

- Kao što svi znate, izgubili smo Kobija Brajanta u tragičnoj helikopterskoj nesreći danas. Pošto je ovo njegov dom (Stejpls centar), molim vas da mi se pridružite u momentu ćutnje - rekao je Mejson Džunior, a onda su svi u Stejpls centru odali poštu preminuloj košarkaškoj legendi.

Pogledajte snimak:

Glavni program večeri otvorile su pevačice Lizo i Ališa Kiz, obe pomenuvši velikog sportistu.

- Večeras je za Kobija - rekla je i Lizo i snažno zapevala svoje pesme "Cuz I Love You" i "Truth Hurts", praćena mini orkestrom i okružena balerinama.

Gremi nagrade 2020, Grammy Lizo je posvetila veče NBA zvezdi Foto: Tanjug/Invision/AP

Kiz je, sa druge strane, bila voditeljka večeri.

- Evo nas svih zajedno, u najvećoj muzičkoj večeri godine, kako slavimo umetnike koji su uradili velike stvari, ali da budem iskrena sa vama, svi se osećamo ludim od tuge. Bukvalno stojimo ovde, slomljenog srca, u kući koju je Kobi Brajant sazidao - rekla je Kiz, misleći na Stejples centar, arenu u kojoj je Brajant (41), koji je juče poginuo u helikopterskoj nesreći, odigrao veći deo svoje NBA karijere.

Gremi nagrade 2020, Grammy Ališa Kiz počela je veče govorom o Kobiju Brajantu Foto: Tanjug/Invision/AP

Ona je potom pozvala grupu Boyz II Men na binu, kako bi zajedno otpevali elegičnu pesmu “It’s So Hard to Say Goodbye to Yesterday”.

Nekoliko sati pre početka ceremonije, vesti o Brajntovoj smrti promenile su sve. Ispred Stejples centra okačene su pobedničke zastave koje je Kobi osvojio u Los Anđeles Lejkersima, kao i njegove majice.

Kobi Brajant  Kobe Bryant Okupljeni ispred Stejples centra Foto: Tanjug/AP

- U Stejples areni, gde je Kobi stvorio tolike divne uspomene za sve nas, pripremamo se da damo počast drugom brilijantnom čoveku koga smo takođe nedavno izgubili, Nipsiju Haslu. Život ume da bude toliko brutalan i besmislen ponekad - napisao je reper Džon Ledžend na svom Tviteru.

Zastave ispred Stejples centra visile su na pola koplja.

Kobi Brajant  Kobe Bryant Ispred Stejples centra Foto: Tanjug/AP

Legendarni američki košarkaš poginuo je u četrdesetprvoj godini u helikopterskoj nesreći zajedno sa svojom trinaestogodišnjom ćerkom Đianom Marijom u mestu Kalabasas u Kaliforniji.

Video: Slavni košarkaš Kobi Brajant poginuo u padu helikoptera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Душан Краишник

    26. januar 2020 | 23:00

    Сермијо Америчка нисте ни 5 секунди шутали а нисте ни устали да дате почаст легенди

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA