≫ 

Dobio nagradu za najbolji rep album, pa iskritikovao Gremi: Kažete "urbano", a mislite "crnčuge"

Moja osećanja su pola-pola. S jedne strane vrlo sam zahvalan što je svet uvažio ono što sam stvorio...

  • 0
Tyler, The Creator Gremi, Grammy Foto: Tanjug/AP Photo

Tyler, the Creator (28) osvojio je sinoć Gremi nagradu za najbolji rep album godine, a onda bacio tamnu senku na celu dodelu ovog prestižnog muzičkog priznanja.

U izjavi za medije reper je prvo odao počast stradaloj NBA zvezdi Kobiju Brajantu, da bi se potom osvrnuo i na jednu od glavnih kontroverzi ove godine - pitanju da li ima nepravilnosti u glasanju.

- Čoveče, ova vest je teška, naročito kada ste u Los Anđelesu u Stejples cetru, a tako je malo vremena proteklo između njega i Nipsija Hasla - rekao je Tajler, misleći na smrt repera i aktiviste Nipsija Hasla koji je ubijen prošle godine ispred svoje radnje, a ksinoć je posthumno takođe dobio Gremi nagradu.

Što se tiče glasanja, priznao je da je bio rastrzan.

- Moja osećanja su pola-pola. S jedne strane vrlo sam zahvalan što je svet uvažio ono što sam stvorio... Ali grozno je da kada god ljudi koji liče na mene urade nešto što je žanrovski fluidno to bude stavljeno ili u rep ili u urbanu kategoriju.

- Ne sviđa mi se ta reč "urbano". To je samo politčki korektan način da kažete n-reč (nigga, crnčuga). Tako da kada to čujem, pomislim zašto to nije pop muzika? Deo mene misli da je ova rep nominacija bila mač sa dve oštrice - rekao je on.

Gremi 2020, Grammy Tajlerov nastup na Gremiju 2020. Foto: Tanjug/Invision/AP

On je inače nagradu za svoj album "Igor" primio noseći pink i crvenu polo majicu i braon panatalone, a na scenu je sa njim izašla i njegova mama.

Gremi nagrade održane su sinoć u Stejples centru u Los Anđelesu, a dominirala je Bili Ajliš, osvojivši pet nagrada, od čega četiri spadaju u najvažnije kateogorije.

Video: Preslatki su! Riki Martin sa sinom na crvenom tepihu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA